Ekspert: Kan blive dyrt for Lolland at fjerne alle pauser

Et forslag om besparelser i Lolland Kommune kan ende med at koste kommunen flere penge, siger Alexander Kjerulf, ekspert i arbejdsglæde.

Ekspert i arbejdsglæde Alexander Kjerulf mener, at vi som voksne, fornuftige, ansvarlige mennesker kan prioritere vores tid effektivt. Det behøver arbejdsgiveren ikke fortælle os, hvordan vi skal gøre. (Foto: © Arbejdsglæde Nu, Arbejdsglæde Nu)

Ingen rygepauser, ingen kaffepauser og ikke noget med at gå på de sociale medier i arbejdstiden.

Sådan bliver det for medarbejderne i Lolland Kommune, hvis et forslag om besparelser på 8,3 millioner kroner bliver vedtaget i byrådet.

Det betyder, at alle pauser er lig med en længere arbejdsdag for den ansatte.

Men det kommer til at koste kommunen penge på længere sigt, lyder det fra Alexander Kjerulf, ekspert i arbejdsglæde:

- Mennesker er ikke robotter. Det er der mange ledere, der tror, vi skal være, siger han og forklarer:

- Hvis vi har en robot, der kan producere 100 dimser, så lader vi den køre lidt længere, så har vi produceret 110 dimser. Det virker med robotter, det virker ikke med mennesker.

Ifølge Alexander Kjerulf kommer det ikke an på, hvor lang tid vi er på arbejde, eller hvor meget tid vi sidder bag computeren, når vi vil skabe værdi.

- Den kommer af, at vi har arbejdsglæde, at vi kan lide vores arbejde, at vi kan se en mening, med det vi laver, at vi føler os anerkendt for det, siger han og fortsætter:

- Når vi har den arbejdsglæde, så producerer vi mere, så er vi mere engagerede i jobbet, så gør vi en forskel.

Alexander Kjerulf opfordrer kommunen til at tage medarbejderne med på råd, for de har gode idéer og kreativitet og energi:

- Man skulle sige til sine medarbejdere: ”Nu skal I høre, kommunen har brug for, at vi gør tingene mere effektivt. I er dygtige, I er kreative, I brænder for det, I laver, I vil gerne gøre kommunen til et bedre sted. Hvad synes I, vi skal gøre?”