Ekstra large tandlægestol vækker begejstring

I Landsforeningen for svært overvægtige bliver der taget godt imod en ny supersize tandlægestol, for de overvægtige har brug for bedre muligheder for tandpleje.

Der er nu hjælp til ekstremt overvægtige, der har svært ved at komme til tandlægen. En ny supersize tandlægestol bliver hilst velkommen i Landsforeningen for svært overvægtige. (© ColourBox)

Ekstrem overvægt giver ofte problemer med tandsundheden.

Derfor hilser formand for Adipositasforeningen, Birgitte Hansen, Danmarks første tandlægestol til overvægtige velkommen:

- Svært overvægtige går ofte ikke til tandlæge, fordi de er bange for at stolen er for lille og at udstyret er for spinkelt. De er bange for at ødelægge noget.

Adipositasforeningen, som er Landsforeningen for svært overvægtige, arbejder ifølge Birgitte Hansen for, at deres medlemmer kan få bredere stole i biografen, teatret og flysæder og offentlig transport.

Nu har tandlæge Christian Ravn i Strøby Egede syd for Køge investeret 140.000 kroner i en stol, der er en halv gange så bred som en almindelig tandlægestol. Den nye supersize tandlægestol kan tage en vægt på op til 350 kilo.

Birgitte Hansen synes, det er helt fint, at samfundet indretter sig på de mennesker, der ikke kan tabe sig:

- De allerfleste svært overvægtige har en baggrund med madmisbrug som for eksempel tvangsoverspisning. De er så hooked på mad, at de får ædeflip og går amok på køleskabet. De har en lidelse, og derfor kan man ikke sige, at de bare kan tage sig sammen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.