Elever på ekstra lang juleferie: Fnat-ramt skole lukket til efter nytår

To andre skoler på Sydsjælland holder åbent på trods af tilfælde af skorpefnat.

417 elever fra afdeling Sydby af Kobberbakkeskolen i Næstved holder ekstra lang juleferie efter det voldsomme udbrud af skorpefnat. (Foto: Patienthåndbogen © Patienthåndbogen)

Et stort udbrud af fnat - og især den aggressive skorpefnat - betyder en ekstra lang juleferie for de over 400 elever, der går på Sydby-afdelingen af Kobberbakkeskolen i Næstved.

Fredag blev alle eleverne sendt hjem - i første omgang frem til i dag. Men logistikken i rengøringen betyder, at afdelingen er lukket frem til juleferien, lyder det nu.

Rengøringsfirmaet har meddelt skolen, at det forventer at være færdig med at gøre rent sent i aften. Og efter endt rengøring skal alle afvaskede flader stå i 72 timer, inden lokalerne må tages i brug.

Samtidig beder skolen forældrene om at være ekstra opmærksomme på eventuelle nye udbrud. Af skolens 417 elever var 130 smittet med skorpefnat.

Fnat på flere skoler

Også på Uglebro-afdelingen af Kobberbakkeskolen blev der fredag konstateret skorpefnat.

Skoleleder på Kobberbakkeskolen, Annika Bramming, sagde fredag, at man havde konstateret tre tilfælde af fnat på denne afdeling og vurderede, at det var nok at rengøre det område, hvor børnene har været på og ikke hele skolen. Børnene blev sendt hjem fredag, men er i dag tilbage på skolen.

Også Gåsetårnsskolen i Vordingborg har en elev i 6. klasse på afdelingen i den lille by Ørslev, som har fået den alvorlige skorpefnat. Denne skole er også åben i dag.

Facebook
Twitter