Elgiganten sælger forbudte køkkenkværne

Landets største elektronikkæde sælger køkkenkværne, selvom de fleste kommuner forbyder brugen af dem.

I denne uges tilbudsavis fra Elgiganten fremgår det ingen steder, at køkkenkværnene ikke må bruges i en lang række kommuner. (Foto: Elgiganten © Elgiganten)

Landets største elektronikkæde, Elgiganten, har siden årsskiftet solgt elektriske køkkenkværne til danskerne. Og det er vel vidende, at langt de fleste kommuner i landet ikke tillader brugen af dem.

Det gælder blandt andet i Lolland, Køge, Odsherred og Næstved kommuner, hvor man i stedet satser på at indsamle det våde husholdningsaffald til brug for biogas. Samtidig er kommunerne usikre på, om kloaksystemet kan klare de massive mængder biologisk affaldsgrød.

- Vi mener ikke, at det hører til i kloakken, da det kan give tilstopninger. Derudover er renseanlæggene heller ikke beregnet til, at de skal rense vandet for køkkenaffald, siger Hanne Jønsson, der er fagkoordinator i Lolland Kommune.

Flemming Rasmussen, der er ansvarlig for Elgigantens køkkenafdeling, er godt klar over, at mange kommuner er imod køkkenkværnene. Han beklager derfor, at kæden ikke i de første tilbudsaviser har gjort opmærksom på, at forbrugerne skal ansøge deres kommune, hvis de vil installere en køkkenkværn.

- Det gør vi fremover. Vi tager selvfølgelig også maskinerne tilbage, hvis forbrugerne kommer hjem og opdager, at deres kommune ikke tillader, at man installerer en køkkenkværn, fastslår Flemming Rasmussen.

Køkkenkværnene, som blandt andet er kendt fra USA, installeres under køkkenvasken i forbindelse med afløbet. Her moser de alt fra bananskræller til kyllingeskrog, som så sendes videre ud i kloakken som en tynd grød.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.