En massiv halmkugle på 70 centimeter i diameter triller lige nu fra Lolland til København. Men den gør det ikke alene. Hånden med havehandsken, der skubber kuglen, sidder på 21-årige Emil Krog, der er vokset op på Nørremosegård ved Østofte på Lolland.

Emil Krog skal starte på Kunstakademiet i København 1. oktober. Og han gør sin entré i storbyen en smule anderledes end andre unge mennesker. Det virker skørt, men der er en mening med galskaben:

Det handler om at bevæge sig fra et sted til et andet. Det er en fysisk og en symbolsk rejse.

- Det handler om at bevæge sig fra et sted til et andet. Det er en fysisk og en symbolsk rejse, forklarer han og uddyber:

- Jeg tager noget med mig. Men halmen forandrer sig, og jeg forandrer mig. Så det betyder noget.

Halm har været en stor del af Emil Krogs liv på gården, når han har løftet baller og fodret grise. Derfor faldt valget på halmkuglen til at symbolisere det skridt, han nu tager i sit liv: Rejsen fra sit ophav til storbyen.

Tyndslidte handsker og vabler på fødderne

Den unge kunstner har vandret siden onsdag morgen – cirka 40 kilometer om dagen. Og indtil videre er det gået godt. Handsken, som han triller kuglen af sted med, er ved at være lidt tyndslidt, og der er vabler på fødderne.

- Men det går nok, lyder det optimistisk fra Emil Krog, der skal rulle halmkuglen i alt 166 kilometer, før han når sit mål.

(© (c) DR)

Turen giver ham nemlig så meget andet. Ikke mindst fordi kuglen vækker opsigt.

- Folk vinker og siger hej, og jeg er blevet tilbudt både vand og jordbær. En mand - Allan - i Vordingborg stak mig en 50’er, fordi han synes, det var et sjovt projekt. Så det er ret fantastisk, siger Emil Krog og griner.

Om et par dage når ham så storbyen.

- Det bliver sjovt, og det kommer til at se super malplaceret ud. Men det er også meningen. For så er jeg ikke i mit rette element længere.

- Det bliver sjovt, og det kommer til at se super malplaceret ud. Men det er også meningen. For så er jeg ikke i mit rette element længere.

Ud over at Emil Krog skal starte på Kunstakademiet, er målet med vandringen Den Frie Udstillingsbygning ved Østerport. Han håber nemlig, at halmkuglen og billeder fra hans tur vil blive udvalgt som et værk til udstillingen.

En ting ligger fast. De næste seks år får Emil Krog sin gang på Kunstakademiet. Langt væk fra sit ophav - og gården ved Østofte på Lolland.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.