Fællesspisning mod ensomhed hitter landet over

Folkebevægelsen mod ensomhed afholder i næste uge fællesarrangementer rundt om i landet for at sætte fokus på ensomhed.

Christina og sønnen Sylvester håber at danne nye relationer, når de deltager i fællesspisning i næste uge. (© (c) DR)

I hele næste uge sætter Folkebevægelsen mod ensomhed fokus på ensomhed med arrangementet "Danmark spiser sammen" i flere af landets kommuner.

Ifølge Folkebevægelsen mod ensomhed føler flere end 200.000 mennesker sig ofte ensomme, og derfor har flere nu meldt sig ind i kampen for at sætte fokus på problemet. Alene i Region Sjælland er der lige nu oprettet omkring 30 arrangementer i mere end 20 forskellige byer.

Christina Emmy Lind og hendes søn er flyttet fra København til Kalundborg og har meldt sig til fællesspisning i byen for at få nye bekendskaber.

- Jeg håber at få en hyggelig aften og nogle at snakke med. Min søn og jeg sidder tit alene over aftensmaden, så jeg håber at få nogle andre input, siger Christina Emmy Lind.

- Jeg tror på, at mennesket er flokdyr, og vi har brug for at tale med nogen. Så måske kan arrangementet gøre at man får en relation til nogle, så man kan sige "dav" til hinanden nede i supermarkedet, tilføjer hun.

Udover de mange små arrangementer, der finder sted i løbet af næste uge, afholdes der mandag officielle arrangementer fem steder i landet med plads til over 300 mennesker hvert sted.

"Danmark spiser sammen" er støttet med 9,6 millioner af Nordea-fonden og tilmelding til arrangementet samt en oversigt over de steder, der afholdes, kan findes på hjemmesiden www.danmarkspisersammen.dk.