Færgefarten fra Aarhus til Odden slår rekorder

116.000 biler flere biler rejste med Mols-Linien sidste år mod året før. Det er ny rekord.

Molslinien havde sidste år 12 procent flere personbiler om bord end året før. (Foto: Ingelise Carlsen © DR Østjylland)

Når børnefamilier fra Sjælland eller det jyske skal på tur i den anden ende af landet, så vælger rigtigt mange at tage færgen i stedet for at køre over Fyn.

Det kan mærkes hos Mols-Linien, der fra 2014-15 har haft en stigning på 12 procent i antallet af personbiler. Det viser rederiets årsrapport, der er blevet offentliggjort i dag.

Helt præcist var 116.264 flere personbiler med færgen i 2015 og det er det højeste antal siden rederiets start i 1966.

Ifølge administrerende direktør Søren Jespersen skyldes succesen, at firmaet har tilpasset afgangene til kundernes behov. Det er dog ikke hele forklaringen:

- Vi har fået en ganske god og ny infrastruktur gennem Odsherred med den nye motortrafikvej, som virkelig har hjulpet vores produkt, så du i dag kan komme fra Aarhus til Storkøbenhavn på lidt over to timer, siger han.

For Mols-Linien betyder det i kroner og ører, at firmaets årsresultat er vokset med 115 procent.

Søren Jespersen forventer, at endnu flere vælger færgen i stedet for turen over Fyn i løbet af i år:

- Markedet for personbilstransport mellem Øst- og Vestdanmark er i vækst. Det stiger cirka to-tre procent om året. Udover det forventer vi igen i år at kunne tage lidt markedsandele fra Storebæltsbroen, siger Søren Jespersen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.