Fagforbund og familie til knivdræbt kritiserer bosted skarpt

Familien til den knivdræbte socialpædagog kritiserer bostedet Ørbækskilde for at den 29-årige socialpædagog var alene på arbejde, da han blev dræbt af en beboer.

- Det er helt utilstedeligt, at medarbejdere arbejder alene med udadreagerende beboere, siger formand for FOA, efter at en 29-årig ansat blev dræbt på sit arbejde, bostedet Ørbækskilde i Fårevejle. (Foto: Jokum Tord Larsen © (arkivfoto) Scanpix)

Der er ingen, der skal sætte livet på spil, når de passer deres arbejde.

Sådan lyder det fra fagforbundet FOA, der nu går ind i sagen om knivdrabet på en medarbejder på bostedet Ørbækskilde i Fårevejle.

Forbundsformand Mona Striib, reagerer skarpt på nyheden om, at den dræbte medarbejder var alene på sin afdeling med en udadreagerende beboer og lang vej til hjælp.

Hun kræver omgående handling, så noget lignende ikke gentager sig.

- Det er helt utilstedeligt, at medarbejdere arbejder alene med udadreagerende beboere. I den konkrete sag, er det meget svært at se, hvordan arbejdet er blevet tilrettelagt på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, siger Mona Striib.

Der skal handles på den situation, at der ikke er bemanding nok og ikke er de rette kompetencer. Og at man ikke har alenearbejde på bosteder af denne her karakter.

Mona Striib retter især en appel til de kommuner, der anbringer voldelige og udadreagerende borgere på bosteder.

- Sørg nu for, at forholdene er i orden, før I anbringer borgere, siger hun.

- Det er kommunen, der har en aftale om at anbringe på et privat bosted, og man må simpelthen være sikker på, at man kigger tilsynsrapporter og anmeldelser igennem, så vi kan få forebygget at sådan noget kan ske, siger Mona Striib.

Bestyrelsesformanden for Ørbækskilde udsendte mandag en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at alt foreløbig tyder på, at det var en akut opstået situation, som ikke kunne forudses.

Men familien til den dræbte mener, at bostedet fralægger sig deres del af ansvaret. Derfor har de med politiets tilladelse meddelt, at de lørdag klokken 12 afholder demonstration foran bostedet Ørbækskilde.

- Vi håber, at bostedet vil tage deres del af ansvaret. Og denne her sag er bare én ud af mange, så vi ser i hvert fald en psykitari, der har et stort problem med psykiatrimord på medarbejdere og det kan ikke passe, at man ikke kan gå på arbejde uden at føle sig tryg, siger talsmand for familien, Ahmad Walid Rashidi.

Det er trods flere henvendelser ikke lykkedes DR Sjælland at få en kommentar fra ledelsen eller bestyrelsen på Ørbækskilde.

Drabet på den 29-årige mand er det 6. drab på et af landets bosteder siden 2012.

FacebookTwitter