Fagforening: Sygeplejersker segner stadig under arbejdspres på Holbæk Sygehus

For en måned siden klagede personalet over, at de ikke kunne nå at skifte ble på patienterne.

Sygeplejersker på Holbæk Sygehus er stadig under voldsomt arbejdspres, efter at medarbejdere slog alarm tidligere på sommeren, siger Dansk Sygeplejeråd. Vicedirektør på sygehuset afviser kritikken. (Foto: © Morten Stricker, Scanpix)

Sygeplejerskerne på de medicinske afdelinger på Holbæk Sygehus segner fortsat under et voldsomt arbejdspres.

Det siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Sjælland, Søren Pedersen.

Ifølge ham har situationen ikke bedret sig, siden personalet for nogle uger siden slog alarm og klagede over, at de ikke kunne nå at skifte ble på patienterne og børste deres tænder.

- Der er ikke flere, der møder på arbejde, og antallet af patienter er det samme. Så Holbæk Sygehus står i den samme medicinske situation som før sommerferien, siger han.

Næstformanden oplyser, at fagforeningen er i dialog med ledelsen på sygehuset, men erkender at det ikke har hjulpet:

- Der er stadigvæk for mange patienter til det plejepersonale, der er på arbejde, siger han.

Vicedirektør på Holbæk Sygehus, Knud Borch-Johnsen, er helt uenig.

- Der er ingen overbelægning her i ferien. Det er i den grad stilnet af, og arbejdspresset er faldet markant. Problemet var i forårsmånederne og starten af sommeren, men nu er der ikke flere patienter, end der er normering til, siger han.

Den statistik giver næstformand for sygeplejeskerne Søren Pedersen ikke meget for:

- Meldingerne til mig er, at der stadig er for mange opgaver til, at kollegaerne kan nå at gøre deres arbejde ordentligt, siger han.

Det var to ansatte, der tidligere på sommeren slog alarm og fortalte om patienter, der lå i indtørret afføring og med ubehandlede liggesår, fordi afdelingen var ramt af overbelægning og for lidt personale til at tage sig af de mange, typisk ældre patienter.