Faldefærdige huse, intet drikkevand og manglende kloakering: Notat afslører Lindholms mangelfulde tilstand

Notat fra Bygningsstyrelsen viser, at en del af bygningerne på Lindholm skal rives ned.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) mødtes med udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) på færgen Virus lige inden afgang til øen Lindholm i Stege Bugt i fredags. (Foto: Ann Smed Madsen © (c) DR)

Et hidtil ukendt notat kaster lys over en række potentielle benspænd for regeringen og Dansk Folkepartis vision om at gøre øen Lindholm til et udrejsecenter for udviste kriminelle.

Øen huser i dag viruslaboratorier, som først skal renses efter mere end 80 år som forsøgsstation. Desuden har den ikke rent drikkevand.

Men et notat til Udlændinge- og Integrationsministeriet tegner et endnu mere alvorligt billede, skriver Berlingske.

Foruden det manglende drikkevand, så mener DTU, at omkring en fjerdedel af øens bygninger er nedrivningsmodne.

"I forhold til den eksisterende bygningsmasse, så er den generelt i så dårlig stand, at det forventes, at kun en begrænset del vil kunne genanvendes", hedder det blandt andet i notatet.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg afviser over for DR Sjælland, at det skulle komme som en overraskelse for hende, at knap hver fjerde bygning på Lindholm er nedrivningstruet.

- Der er overhovedet ingen overraskelser for hverken mig eller resten af den gruppe af politikere, der indgik finanslovsaftalen, siger Inger Støjberg og tilføjer:

- Vi var fuldt oplyst om tilstanden derovre.

Jordoprensninger og manglende kloakering

Der skal laves yderligere jordoprensninger end hidtil omtalt på Lindholm og så skal der ses på kloakeringen, som næppe vil kunne klare den fremtidige anvendelse.

Alligevel er Inger Støjberg ikke i tvivl om, at Lindholm er egnet til at huse et udrejsecenter.

- Nu skal vi til at gennemgå det hele med en tættekam, og sådan er det jo, når man laver store byggeprojekter, siger hun.

Hun afviser, at der venter skatteborgerne en ekstraregning oven i de 700-800 millioner kroner, som prisen er sat til at blive for det kommende udrejsecenter.

- Jeg forventer, at det (700-800 millioner kroner, red.) er regningen for Lindholm, og når det er sagt, så er politiet og uddannelsen af nye politifolk også regnet med i det regnestykke, der er lagt frem, siger Inger Støjberg.

Foreløbig er øen dog ikke gennemgået af sagkyndige, der blandt andet skal tage stilling til beboelse og kloakering i forbindelse med udrejsecenteret.

FacebookTwitter