Far skal i køkkenet med børnene

Nu skal far og børn på madlavningskursus, for mænds madvaner skal ændres, og relationerne mellem far og barn skal styrkes.

Flere børn skal med far i køkkenet og lære at smage på maden. Her er det Martinus Duch Kristensen, der er godt i gang. (Foto: Klaus Kristensen)

Mænd laver mere traditionel mad, og sovsen trænger derfor til et lille spark.

Det mener de i Slagelse, hvor kommunen har valgt at lave et madlavningskursus for fædre og deres børn:

- Børn får generelt lov til lidt mere, når far er med i køkkenet. De får lov til at røre ved den store kniv, og den store gryde kommer frem, forklarer Randi Mølager fra Center for Sundhed og Omsorg i Slagelse Kommune.

Idéen stammer fra Vallensbæk, hvor køkkenskolen for mænd og børn var en stor succes. Fars Køkkenskole hedder kurset, som tilbyder mænd og deres børn eller børnebørn fra 2. til 4. klasse at slå sig løs i køkkenet.

- Der er ikke så mange regler og så meget, der er forbudt, når far er med i køkkenet. Der bliver eksperimenteret lidt mere, siger Randi Mølager.

Hun vil gerne have kvinderne ud af køkkenet:

- Vi ved, at mænd generelt laver mindre mad. Mænds vaner i køkkenet er markant dårligere end kvindernes, og mænd rammes i højere grad af kroniske sygdomme.

Der er ifølge Randi Mølager en tendens til, at der bliver spist mere fastfood i hjemmene:

- Sundhed handler om meget mere end motion. Det handler også om mere end mad. Det handler om livskvalitet, at have nogle gode oplevelser sammen og om at have følelsen af fællesskab.

Kurset skal ifølge Randi Mølager også være med til at styrke relationerne mellem far og barn:

- Det handler om at lave noget aktivt og meningsfuldt sammen, uden at mor blander sig i køkkenet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.