Faster til afdød 15-årig: Vælg livet - det er ikke sikkert, I vågner igen, hvis I tager stoffer

Andre unge skal ikke begå samme fejl, og forældrene skal tage snakken med deres børn, lyder det fra fasteren til afdød 15-årig.

Malene Steffensens opråb på facebook er indtil videre blevet delt over 35.000 gange. (Privatfoto)

- I den ene hånd er stofferne, i den anden er jeres liv... Hvis du vælger stofferne, kommer du måske IKKE tilbage til livet - hvad vælger du!?

Sådan lyder det i en opfordring på Facebook fra fasteren til den 15-årige dreng, der natten til torsdag afgik ved døden efter at have indtaget det euforiserende stof MDMA, også kendt som Ecstasy, i Haslev.

Opslaget er delt over 35.000 gange, siden Malene Steffensen slog det op.

- Jeg vil gerne sige til andre unge mennesker, at de skal være klar over, at stoffer kan koste dem livet. De skal vælge, hvad de vil - livet eller stofferne. For det er ikke sikkert, at de vågner igen, hvis de tager stoffer, siger hun.

Hvorfor var det vigtigt for dig at dele det her opslag?

- Når man hører om unge, der er døde af stoffer, tænker man, at det ikke kommer en selv ved. Det er altid andre steder, det sker. Men nu står jeg selv i situationen som pårørende, og ser min bror og hans kone gennemgå deres livs værste mareridt. Andre unge skal se, hvilke konsekvenser det kan have at vælge stoffer til, siger hun.

Forældrene skal tage mere ansvar

Malene Steffensen håber også, at hendes opråb kan være med til at få flere forældre til at tage den alvorlige snak med deres børn.

- Vi siger bare til dem, at stoffer er farlige. Men det er der jo så meget, der er, tænker de. Vi skal fortælle dem, hvad der rent faktisk kan ske med kroppen, når man tager stoffer. For eksempel at den kan blive overophedet og koge som et æg, siger Malene Steffensen.

- Vi er simpelthen nødt til det. De her stoffer florerer overalt, siger hun.

Politiet har sigtet to mænd på 17 år for at have solgt det euforiserende stof MDMA til de to 15-årige drenge.