Ferie i Danmark i år? Så tjek lige, om din rejseforsikring dækker

Ferien i Danmark er ikke en ny rejseforsikring værd. Men har du allerede en, kan den måske hjælpe dig.

Selvom sommerferien foregår inden for landets grænser i år, kan din rejseforsikring dække, hvis du for eksempel bliver syg og ikke kan komme afsted på sommerhusturen. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Når Rhodos er erstattet med Rørvig, Mallorca med Møn og Lanzarote med Løkken, er rejseforsikringen måske ikke lige det første, du tænker på.

Der er da heller ingen grund til at styrte ud og købe en rejseforsikring, hvis sommerferien i år holdes i Danmark, lyder anbefalingen fra Forbrugerrådet Tænk.

For en rejseforsikring er først og fremmest noget, du skal købe for at undgå meget store økonomiske udgifter. Særligt udgifter, der er så store, at din privatøkonomi ikke kan klare det, forklarer Lars Baadsgaard, der er ansvarlig for finansielle test i Danmark for Forbrugerrådet Tænk, herunder test af rejseforsikringer.

- Hvis du nu bliver syg eller kommer ud for en ulykke i udlandet, så kommer du måske ind på et privathospital. Eller du skal hjem med et fly i sygetransport, hvor du skal ligge på flere flysæder, og så kan sådan noget løbe op i hundrede tusinde kroner, selv hvis du er i Spanien eller Grækenland, siger Lars Baadsgaard og fortsætter:

- Men hvis du i de her tider skal på ferie til Orø, så er der altså ikke de samme risici for meget store udgifter i forbindelse med sygdom eller ulykke. Og det er det primære argument for sådan en rejseforsikring, siger Lars Baadsgaard.

Hjælp hvis du bliver syg

Det betyder dog ikke, at du skal glemme alt om forsikringspapirer, når du sætter dig ind i bilen og kører mod et sommerhus eller en ferielejlighed inden for landets grænser.

Hvis du allerede har en rejseforsikring, dækker den nemlig også på ferien i Danmark, hvis den indeholder en afbestillingsforsikring og en forsikring for tabte feriedage.

- Hvis du nu forestiller dig, at du har lejet et meget dyrt sommerhus i Kalundborg, så har du rigtig mange penge ude. Hvis du så bliver syg, er det frygteligt ærgerligt, hvis du ikke kan få glæde af det sommerhus, og i den situation er det rart, at forsikringsselskabet kan give dig en erstatning for de udgifter, du ikke har haft glæde af, siger Lars Baadsgaard.

Samtidig kan forsikringen også i nogle tilfælde dække, hvis du helt uforvarende kommer til at gøre skade på et lejet sommerhus, fortæller han. Eller du kan få dækket tabte feriedage, hvis du bliver syg under din ferie.

- Hvis det er mange dage, hvor du er sengeliggende eller måske ligefrem skal ind på et dansk hospital, så er det jo ikke hospitalsudgiften, du skal forsikre dig mod i Danmark. Så er det den ærgrelse over, at du ikke har glæde af dit sommerhus, og i nogle situationer kan en rejseforsikring dække det, fortæller han.

Tjek din forsikring

Rejseforsikringer er dog ikke et standardprodukt, understreger Lars Baadsgaard. Og derfor er det en rigtig god idé at læse forsikringspapirerne, inden man finder klipklapper og badetøj frem og tager afsted.

Først og fremmest for at være sikker på, om man overhovedet er dækket ved ferie i Danmark.

- Der kan for eksempel være nogle betingelser, der siger, at din ferie skal være af minimum tre dages varighed, for at du er dækket, når du holder ferie i Danmark, siger Lars Baadsgaard.

Dermed kan du altså risikere, at du ikke er dækket, hvis du tager en weekendtur i en ferielejlighed i Aarhus eller et sommerhus på Møn.

- Det er sådan nogle små detaljer, man skal lede efter, før man holder sin ferie i Danmark, siger Lars Baadsgaard.

Facebook
Twitter