Festival for socialt udsatte: Hjemløse og misbrugere har også krav på ferie

Alle har brug for ferie - også socialt udsatte, lyder det fra arrangørerne af årets Ferie Camp for hjemløse og misbrugere, der løber af stablen netop nu.

Værestedernes Feriecamp for socialt udsatte er i fuld gang i Frederecia. Her er der ingen der spørger, hvad du laver, siger Gorm Hermind, der deltager i årets festival. (Foto: Landsforeningen af VæreSteder LVS)

Op mod 1200 hjemløse, misbrugere og andre brugere af landets væresteder er i disse dage samlet i Bøgeskov ved Fredericia.

Landsforeningen af Væresteder (LVS) står bag den store feriecamp for socialt udsatte sammen med idrætsorganisationen Dansk Væresteds Idræt, og det betyder fire dage med musik, teater og sportslige dyster i alt fra fodbold og tennis.

- Alle mennesker har brug for ferie - også socialt udsatte. Vi vil give dem en positiv oplevelse, der viser dem, at der er andet livet end misbrug og problemer. Her er de en del af et samfund, og det utrolige er, at de glemmer helt, at de er socialt udsatte, siger Cliff Kaltoft, sekretariatsleder i LVS.

Ingen spørger - nå, hvad laver du så?

En af de deltagere, som er med ved årets feriecamp er Gorm Hermind fra værestedet Café Backstage i Skælskør.

- Normalt når man er i sociale sammenhænge, bliver man spurgt - hvad går du og laver? - men det vil du ikke blive stillet her. Her er ingen, der skal forklare, hvorfor de er på kontanthjælp eller førtidspension, siger Gorm Hermind.

Ferie Camp er et gratis tilbud til værestedsbrugere, hvis indtægt ikke overstiger kontanthjælpsniveau.

Også misbrugernes børn er velkomne. Landsforeningen for Væresteder fortæller, at der er der op mod 400 børn på feriecampen.

Det mest almindelige her er fodboldturneringen

Frem til søndag spilles der alt fra skak, petanque, bordtennis og tennis. Det mest almindelige er fodboldturneringen, men den kunne Gorm Hermind sagtens undvære, for her kan der opstå skænderier mellem spillere og dommere.

Ellers er der meget fredeligt på feriecampen.

- Det giver mig rigtig meget at være her. Der er en enorm respekt og accept fra hinanden. Lige børn leger bedst, var der engang én, som sagde - og det er nok rigtigt, griner Gorm Hermind.

I løbet af festivalen skal han også deltage i dans og trommeslagning.

 

Facebook
Twitter