Fik afvist anmeldelse om trusler - nu trækker politiet i land

Nikita Klæstrup klagede over en byge af trusler på sin Facebook-profil, men blev afvist på politistationen. Efter politisk pres vil politiet nu kigge på sagen igen.

19-årige Nikita Klæstrup fik en byge af svinere efter et kritisk indlæg om fristaden Christiania. (Foto: © Alexander Flemming)

Den 19-årige konservative byrådskandidat fra Guldborgsund Nikita Klæstrup blev, efter et indlæg i Berlingske søndag, truet i meget groft sprog på sin Facebook-profil.

Nikita havde skrevet et kritisk indlæg om Christiania, og det fik en hel del mennesker til at reagere.  

'Det ender galt for dig'

-Når Danmark ligger i bål og brand, så fatter du hvad jeg mener, din fucking skøge. Dø af kræft, stod der i en af beskederne.

- Jeg har egentlig ikke så meget at sige til dig din møgfisse end at du nok får stukket et haglgevær i fissen for den artikel, så held og lykke med den vrede hob der har lyst at slå dig ihjel, mig selv inkluderet fordi du omtaler mit barndomshjem som en bunke lort, står der i en anden.

- Jeg er helt 100% sikker på at, det ende galt for dig, skriver en tredje.

Hjælp fra Christiansborg

Nikita Klæstrup valgte at tage til politiet med truslerne, men blev afvist. Kommentarerne var under bagatelgrænsen, lød forklaringen.

Det fik flere politikere til at reagere. Blandt andet Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard.

- Jeg synes, at hun skal henvende sig til politiet igen og sige, at det her kan hun ikke leve med, og det vil hun ikke acceptere. Og vil de ikke se på sagen igen, så synes jeg, at hun skal gå til justitsministeren. Og jeg vil gerne hjælpe hende, siger Pia Kjærsgaard.

Politiet: Vi vil se på det igen 

Og her til morgen har Sydsjællands og Lolland Falsters Politi så ændret holdning. De vil gerne se på sagen igen, siger lederen af efterforskningsafdelingen, politiinspektør Flemming Madsen.

- De tilkendegivelser, som jeg har opfattet, der er sagt i den her sag, det skal man ikke tåle. Jeg synes, hun skal kigge ned, og så ser vi den sag igen, siger Flemming Madsen.

Nikita Klæstrup er glad for at politiet nu igen vil se på sagen. Og nu håber hun, at der vil blive handlet i forhold til truslerne.

- Jeg vil gerne have, at der som minimum bliver taget fat i de her mennesker, hvis der ikke bliver rejst en sag. De bliver nødt til at vide, at man ikke kan gå rundt og sige den her slags ting, siger Nikita Klæstrup.