Fik sin erstatning efter misbrug stjålet af familiemedlem: Nu strømmer pengene ind til Tasja

På blot et døgn er indsamlingen til Tasja Nielsen nået op på 63.000 kroner.

Tasja Nielsen skal mødes med Retsudvalget den 29. maj, hvor de skal diskutere den nuværende lovgivning om at sætte erstatninger ind på lukkede konti. Privatfoto

Der er med en god grund, at smilet breder sig hos politiker Kaare Dybvad og 18-årige Tasja Nielsen.

Tasja Nielsen fik som mindreårig udbetalt en erstatning på 50.000 kroner efter seksuelle overgreb. Men beløbet stod ikke på en lukket konto, og derfor blev pengene stjålet af et familiemedlem.

Det fik politiker Kaare Dybvad (S) til at starte en indsamling, så Tasja Nielsen kan få sin erstatning.

- Jeg har lige talt med min bank, og der nu er 63.000 kroner, som er samlet ind. Det er jo helt overvældende. Det er jo et godt stykke over beløbet, som vi havde sat os for, der var på de 50.000 kroner, som Tasja ikke havde fået, fordi et familiemedlem havde brugt dem, fortæller Kaare Dybvad (S).

Og det tog ikke mange dage at få indsamlet det store beløb. I går morges lød indsamlingen på 25.000 kroner, men i løbet af det seneste døgn er det gået stærkt.

- Indtil i dag har det taget tre dage at samle de 63.000 kroner. Nu skriver jeg ud, at vi har nået målet, og vi er rigtig glade for den store opbakning, der har været. Men vi har nået målet, som var de 50.000 kroner, siger politikeren.

Dog fortæller han, at folk er stadig velkommen til at give, hvis de har lyst.

Overvældet over opbakning

Og selvom beløbet er 13.000 kroner højere end målet, så er det udelukkende Tasja Nielsen, der modtager pengene.

- Pengene går ubeskåret til Tasja, så hun kan bruge dem på bøger, når hun starter på studiet til september, understreger Kaare Dybvad.

Det var især i forbindelse med Tasja Nielsens interview med Aftenshowet, at der blev doneret mange penge til den 18-årige kvinde fra Odsherred. Her donerede 50 mennesker til Tasja inden for et kvarter.

- Jeg synes, det er overvældende, at målet er lykkedes. Jeg havde håbet på, at det var i løbet af en måneds tid, at vi kunne samle pengene ind. Men det er virkelig gået stærkt, lyder det fra politikeren, som står bag den store indsamling.

Tasja Nielsen er også overvældet over den store opbakning.

- Det er ret vildt, jeg vidste ikke, at det ville ende så højt. Det er jeg evigt taknemmeligt for. Det må dog ikke fjerne fokus fra emnet, fortæller Tasja, der stadig kæmper for at mindreårige får deres erstatninger fra retssager sat ind på en lukket konto.

Som reglerne er nu, er det kun erstatninger på over 75.000 kroner, der sættes ind på en lukket konto. De regler kæmper Tasja Nielsen for at få ændret, så også mindre beløb fredes på en konto.

Tasja Nielsen skal mødes med Retsudvalget den 29. maj, hvor de skal diskutere den nuværende lovgivning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk