Fitness-kortet er billigst i Danmark

Prisen på et medlemskort til fitnesscenteret er nu så langt nede, at vi sammen med tyskerne betaler Vesteuropas billigste priser.

Det har aldrig været billigere at få store overarme og små baller (Foto: Artem Furman © Colourbox)

Mens vi danskere er vant til at betale mere for stort set alt, når vi bliver sammenlignet med resten af Europa, er der et ganske særligt sted, hvor vi hører til blandt de absolut billigste.

Det er priserne på at dyrke fitness, der nu er så langt nede, at Danmark og Tyskland er de billigste lande i Vesteuropa at gå i motionscenter i.

Det viser statistik fra verdens største site for sammenligning af internationale forbrugspriser, Numbeo.com.

Finnerne betaler næsten det dobbelteI Danmark betaler man således i gennemsnit 233 kroner for en måneds fitness. I Frankrig er prisen 355 kr., i Italien er prisen næsten 380 kroner, mens Finland topper med en gennemsnitspris på 415 kroner.

Chefforsker i Dansk Idrætsforbund, Kasper Lund Kirkegaard, er ikke overrasket over de billige danske priser i forhold til resten af Europa.

- I Danmark er der en meget stærk konkurrence, med to meget store spillere, Fitnessworld og Fitness.dk, der har fået priserne til at dykke, siger han.

På Stevns sætter de prisen ned i 2015

I Stevns Motionscenter er prisen under gennemsnittet. Nemlig på blot 200 kroner for et månedskort. Og Ole Hansen, der er leder af centeret, har besluttet, at prisen sættes ned med yderligere 25 kroner indenfor kort tid.

- Vi forholder os til priserne andre steder i kommunen. Og i forhold til at vi ikke er et særligt stort center, har vi besluttet at sætte prisen 25 kroner ned, siger han.

Prisbunden er nået

Men selvom prisen får endnu et dyk på Stevns, er bunden i markedet ved at være nået, siger chefforsker i Dansk Idrætsforbund, Kasper Lund Kirkegaard.

- Vi har nået bunden. Jeg tror ikke, det bliver billigere end nu, siger Kasper Lund Kirkegaard.

I de billigste landsdækkende centre kan man i dag træne frit for ned til 99 kroner om måneden, uden særlige bindinger.