Flere får nu mulighed for fibernet

Der er hurtigt internet på vej til omkring 1050 af COOP 1200 butikker landet over. Og når de får fibernet rullet ud til de mange butikker, kan det få stor betydning for beboerne i områderne.

Coop får fibernet i deres butikker for at skabe fundamentet for fremtidens IT i butikkerne, men det kan også gavne beboerne i områderne. (Foto: Jens Wibe © DR)

Den lokale Dagli-brugs kan i fremtiden også bliver din fiber-brugs. Coop vil nemlig sørge for fibernet til størstedelen af deres butikker.

Og det kan det få stor betydning for beboerne i områderne.

Det vil nemlig gøre det lettere at få hurtigt internet ud til husstandene i de yderområder, hvor Dagli-brugsen typisk holder til.

Det glæder formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard, som håber, at de små samfund vil gå i arbejdstøjet og samle så mange som muligt, der ønsker at blive koblet på det hurtige fibernet.

- Jo større tilslutning - jo større chance er der nemlig for, at den lokale udbyder af fibernet vælger at grave kabler ned i et område, forklarer formanden.

Planen for udrulningen af fibernet til de mange butikker ligger klar i begyndelsen af marts.

Det er Nianet, der er ejet af 14 danske energiselskaber, der står for udrulningen i de fem kæder Kvickly, Superbrugsen, Fakta, Irma og Dagli/Lokalbrugsen.

Allerede efter sommerferien ventes 80 procent af butikkerne at være på det lynhurtige fibernet.

- Vi er i gang med gravemaskinerne derude, og går efter at langt hovedparten er implementeret efter sommerferien, siger teknologidirektør i COOP Kræn Østergård Nielsen.

FacebookTwitter