Flere familier flytter til fred og ro på øerne

Flere børnefamilier vælger nu ø-livets plads og ro i stedet for zoo og biografture i storbyen.

- Det er her, vi skal bo. Kasper Tøgern med to af sine børn Johanne og Ida Tøgern Naur. Før boede de i storbyen, men nu bor de på Fejø. (Foto: Sara Gro Vagtholm DR Sjælland © dr)

Drømmer du om at bo i naturskønne omgivelser langt væk fra trafik, stress og jag? Så er du ikke alene.

De små øer mærker en stigende interesse fra unge familier, der tilsyneladende vil skifte storbyen ud med livet på en ø. Den seneste opgørelse fra 2015 viser, at 9 ud af 27 småøer har fået flere beboere det seneste år.

En af øerne er Fejø i Smålandsfarvandet, der efter mange års nedgang nu har en befolknings-vækst på to procent, så der nu bor 460 mennesker på øen.

Formanden for Sammenslutningen af Danske Småøer, Dorthe Winther, kan se et mønster i de attraktive øer.

-Det er især øer med børnepasning og faste færgetider, som lige nu er attraktive for unge familier, siger hun.

Kasper Tøgern, hans hustru og deres tre børn er en af de familier, der gjorde drømmen om mere ro til virkelighed. For syv år siden flyttede de fra storbyen til Fejø nord for Lolland med deres børn.

- Vi var trætte af at bo i byen og manglede plads. Så kiggede vi på Fejøs hjemmeside, tog herned en weekend og faldt for det. Tre uger efter købte vi et hus, siger han.

Kasper Tøgern fik job som murer, og hans kone underviser på den lokale skole. Selvom der nogle gange er langt til Zoo og biografen, er familien ikke i tvivl

-Det er her, vi skal bo, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk