Flere familier vælger spejderlivet

Det Danske Spejderkorps får cirka 1.000 nye medlemmer om året. Det er blandt familiespejdergrupper, der trækker.

Næsten 1.000 danskere vælger hvert år at melde sig ind i Det Danske Spejderkorps (DDS). Korpset har nu knap 30.000 medlemmer.

Det er især familiespejd, der trækker, siger kommunikationschef i DDS, Peter Tranevig.

- Mange grupper tilbyder nu familiespejd med tidligere optag af børn. Her laver børn og forældre aktiviteter sammen, hvilket betyder, at forældrene også bliver engagerede i spejderlivet, siger han.

Tina og Casper Buch Lenler er med i Peder Bodil Gruppe i Næstved og har været spejdere i 22 og 30 år. Nu er de aktive med deres to piger, Liv og Freja.

- Vi får så mange nye venner, siger Liv Buch Lenler på 11 år.

Hun kan godt lide aktiviteter som førstehjælp og samarbejdsøvelser. Især, når det handler om sanserne. Til gengæld er det måske ikke altid lige sjovt at have mor og far med hele tiden.

- Så siger jeg til hende, at hun skal være glad for, at hun har noget med sin mor. Mange andre børn har ikke den fornøjelse at dele en aktivitet med deres mor, siger mor Tina.

Liv er vokset op med spejderlivet og har det fint med, at hun kan få lov til at dele sine forældre med de andre børn i spejdergruppen.

- Det er meget dejligt. Så er de ikke hele tiden ved mig. Så får de andre også hjælp af dem, siger hun.

I Peder Bodilgruppe i Næstved er medlemstallet steget fra 36 til 80 på to år. Den trend ses også i andre grupper.

Thorolfgruppen på Islands Brygge i København har set en fremgang på 76 procent på et år, mens Rødkær Gruppe ved Viborg har fået 42 procent flere medlemmer fra 2014 til 2015.

Hos KFUM-spejderne er medlemstallet stagneret over de seneste år, mens De Grønne Pigespejdere har haft en lille vækst.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.