Flere kvinder i byggebranchen kan måske mindske massiv arbejdsmangel i fremtiden

Selvom det er svært at få kvinder til at søge ind i anlægs- og byggebranchen er udviklingen ved at vende. Det er vigtigt for samfundet i fremtiden, mener DI Byggeri.

På tømreruddannelsen var der i 2018 66 kvinder på uddannelsen på landsplan, mens det tal i år er mere end fordoblet til 151. (Foto: Signe Goldmann © Ritzau Scanpix)

Kvinder på byggepladserne er svære at få øje på.

Men selvom det går langsomt med at få flere kvinder til at uddanne sig i bygge- og anlægsbranchen, så er der flere erhvervsuddannelser, der kan se, at interessen er stigende, og udviklingen er begyndt at rulle.

Og det er vigtigt, for at vi kan komme den massive mangel på arbejdskraft til livs, som DI Byggeri vurderer, vil komme i fremtiden.

En af de uddannelser, der har fået flere kvindelige elever, er tømreruddannelsen, hvor der i 2018 var 66 kvinder på uddannelsen på landsplan, mens det tal i år er mere end fordoblet til 151.

Og den tendens kan også langsomt begynde at mærkes på erhversskolen ZBC's afdelinger for byggeri i Ringsted og Slagelse. Det fortæller uddannelsesdirektør, Glenny Hansen.

- Vi kan også se i de ganske små, at der er flere piger på nogle af drengeuddannelserne. Det er blandt andet i byggefagene - på træfagenenes byggeuddannelse, hvor man bliver uddannet tømrer, siger han.

Også på EUC Sjælland, kan de mærke, at tendensen lige så stille er i gang, og det giver håb for, at udviklingen vil gå stærkere, og der kommer endnu flere kvinder i fremtiden, mener uddannelseschef, Ole Holm.

- Forhåbningerne er, at det kommer til at gå noget hurtigere, siger han.

Træ-fagene er populære blandt kvinderne

På snedker-uddannelsen kan de også mærke at flere kvinder er begyndt at interessere sig for faget. I 2018 var der 123 kvinder på uddannelserne rundt om i Danmark, mens det i dag er oppe på 216.

Selvom det fortsat er en brøkdel af det samlede antal ansøgere, så er det vigtigt for branchen, at der begynder at ske en udvikling, mener chef for arbejdsmiljø i DI Byggeri, Mette Møller Nielsen.

DI Byggeri har nemlig forsøgt at skubbe udviklingen, og det lader til, at det er lykkes på nogle uddannelser.

- Det, vi skal glæde os over, når flere kvinder søger ind på erhvervsuddannelserne, er, at de kvinder kan potentielt være rollemodeller for, at endnu flere kvinder gør det. Og så er det ekstra arbejdskraft, siger Mette Møller Nielsen.

Det har også andre fordele end arbejdskraft. Det har også en stor indvirkning på arbejdsmiljøet, når kønnene er blandet, mener uddannelsesdirektør på ZBC, Glenny Hansen.

- Det giver et bedre miljø på uddannelsen, når der er større diversitet. Og det gør også, at vi måske kan tiltrække flere kvinder til uddannelser, hvor der klassisk har været flest mænd, siger han.

Og han bakkes op af Mette Møller Nielsen.

- Vi ved simpelthen, at det er godt for arbejdsmiljøet ude på arbejdspladserne. Det er godt, når begge køn er repræsenteret, for man ser forskelligt på tingene, siger hun.

For Sandra var tømrerfaget et naturligt valg

(Foto: (Privat foto))

Sandra Gersvang, er en af dem, der er ved at uddanne sig til tømrer i Slagelse, og for hende var det drømmen om at udleve sin kreativitet og at bygge noget selv, der fik hende til at vælge tømreruddannelsen

- Jeg er vokset op i en familie, hvor vi altid har boet i huse, der skulle renoveres, så jeg har aldrig været bleg for at hjælpe til. Det har været meget naturligt, at jeg gerne selv ville have fingre i det, siger hun.

Hun synes, at det var en smule grænseoverskridende i begyndelsen at være ene kvinde og følte også, at hun skulle præstere mere for at bevise sit værd. Men det har ændret sig med tiden.

- Der er mange ting, der er grænseoverskridende, når man skal gøre det første gang. Men hvis man har nogle gode kolleger, så er virkeligheden jo slet ikke sådan, siger hun.

(Foto: (Privat foto))

Sandra Gersvang bliver ekstra glad, når hun møder en kvindelig kollega på sin arbejdsdag, selvom det ikke sker så tit.

- Når man endelig møder en kvindelig kollega, så er det slet ikke svært at gå hen og sige hej, og så kan man sparre lidt sammen, fordi vi har en anden tankegang end mænd har, siger hun od uddyber:

- Vi er måske som udgangspunkt lidt mere detaljeorienterede og har måske lidt nemmere ved at connecte med kunderne. Det er i hvert fald mit indtryk. Og ved at begge køn har noget at bidrage med, bliver det kun bedre, siger Sandra Gersvang.