Flere på hospitalet efter klorudslip ved svømmehal

Det formodes, at udslippet skyldes en menneskelig fejl ved en leverance.

16 personer blev kørt på hospitalet til kontrol. FOTO: Ann Smed Madsen - DR Sjælland

Flere personer blev her til morgen evakueret fra en svømmehal i Slagelse på grund af et udslip af klor.

Det siger vagtchefen hos Sydsjællands- og Lollands Falsters Politi til DR Nyheder.

- Vi formoder, at der er hældt klor i en syretank, og der derefter er sket en kemisk reaktion. Vi kan ikke helt sige hvor, men det er i forbindelse med svømmehallen.

- Vi har evakueret de 12-13 personer, der var i svømmehallen til en sportshal, og nogen bliver kørt på hospitalet efter at være tilset. Det er ikke alvorlige skader, men ubehag, siger vagtchef Jens Frederiksen.

Vagtchefen forklarer, at politiet er til stede med redningsfolk, og at man forsøger at finde ud af, hvad der fundet sted.

- Det tyder på en menneskelig fejl, men det kan endnu ikke konkluderes endeligt.

Lige nu arbejder man på at lukke lækagen.

- Der er ikke adgang til svømmehallen, og vindretningen er vestlig, så et nærliggende plejehjem kunne fornemme klorlugten. De har fået at vide, at de skal lukke vinduer og blive indendøre, siger vagtchefen.

Området er dog ikke afspærret, da man har vurderet, at dampen er ikke farlig, når den først når ud i luften, siger vagtchefen og tilføjer, at udslippet påvirker et ”geografisk snævert” område.

Artiklen er blevet opdateret klokken 09.05: Politiet oplyser på Twitter, at faren er ovre, og at 16 personer blev kørt på hospitalet til kontrol.

Facebook
Twitter