Flere søger økonomisk hjælp til konfirmationsfesten

Børnesagens Fællesråd har lavet et særligt konfirmationsstipendium til enlige forsørgere, der ikke har råd til at holde en konfirmationsfest for deres børn.

Der er mange udgifter og forventninger forbundet med en konfirmation. Derfor kan der være langt mellem smilene hos landets konfirmander, hvis enlige forældre ikke er råd til en stor fest. Men nu er der hjælp at hente hos Børnesagens Fællesråd.

Børnesagens Fællesråd fik sidste år fem gange flere ansøgninger fra forældre, der ønskede økonomisk støtte til at holde konfirmation.

Derfor har de i år oprettet et decideret konfirmationsstipendium på 2500 kroner per familie, som tilskud til en lille fest.

- Alle forældre vil jo gerne give deres børn den største dag og den bedste oplevelse. Der kan det her lille stipendium, som vi giver til familierne, være med til at gøre festen bare lidt bedre, end den ellers ville være blevet, siger formand for Børnesagens Fællesråd, René Skau Björnsson.

Stine fik støtte til sin konfirmationsfest

Da Stine Juul skulle konfirmeres, bekymrede hun sig meget om, hvorvidt der overhovedet ville blive fest, eller om det bare blev som en almindelig dag.

Men hendes mor søgte støtte fra Børnehjælpens Fællesråd, og de inviterede familien til middag i bedsteforældrenes udestue.

- Det betød, at jeg fik den fest, jeg gerne ville have, selvom vi sådan set ikke selv havde penge nok, fortæller Stine Juul.

Kun råd til at hjælpe et begrænset antal

Men som det ser ud lige nu en uge før ansøgningsfristen til konfirmationsstipendiet udløber d. 15. februar, så er det ikke mange konfirmander, der kan få hjælp i år.

- Vi har kun 50.000 kroner at dele ud af, og det svarer til hjælp til 20 konfirmationer, siger formand for Børnesagens Fællesråd, René Skau Björnsson.

Børnesagens Fællesråd får blandt andet penge fra kirkernes indsamling juleaften.

Facebook
Twitter