Flere vil sejle havkajak

Antallet af medlemmer i kano- og kajakklubberne er stigende.

Maria Louise Friis har roet havkajak i to år. Det giver hende ro og sociale oplevelser. (Foto: © Rikke Olsen DR Sjælland, (c) DR)

I løbet af seks år er medlemstallene i kano- og kajakklubberne steget fra 19.448 medlemmer i 2011 til 22.163 medlemmer i 2016.

Det viser tal fra Dansk Kano og Kajak Forbund.

En undersøgelse, som DGI og Dansk Kano og Kajak Forbund fik udarbejdet i 2016, viser samtidig at 81 procent af klubbernes tilbud er til havkajak-roere.

Hos foreningen Havkajak-roerne, som blandt andet arrangerer stævner for havkajakklubberne, har de også oplevet en stigning i medlemstallet.

Formand Bent Laursen tror, det skyldes, at havkajakken giver nem adgang til naturen.

- Man har friheden til at tage ud på vandet, når man har lyst til det og muligheden for at pakke kajakken til en weekendtur og finde en kystnær shelter, siger han.

Maria Louise Friis er i denne uge til sommertræf på Møn sammen med 200 andre havkajak-roere. For hende handler det også om det sociale, men mest af alt er det afslappende.

- Efter en lang arbejdsdag, så er det rart at komme på vandet og få ro, siger hun.

Der findes flere kurser og uddannelsestrin inden for kano og kajak, men man behøver ikke tage dem, for at have lov til at ro. Mange er heller ikke medlem af en forening.

Her viser Maria Louise Friis, hvordan man kommer i en kajak