Flygtninge: Et telt koster 165 kroner at opvarme i døgnet

Det vil i de kolde måneder koste omkring 250.000 kroner om måneden at opvarme de 50 telte, der skal stå klar til til asylansøgere i Næstved.

Det vil koste omkring 250.000 kroner om måneden at opvarme 50 telte i Næstved. På billedet et telt fra flygtninge-teltlejr ved Lund i Sverige.

Staten skal betale en varmeregning på en kvart million kroner om måneden for at varme to teltlejre i Næstved op med varmekanoner.

Helt nøjagtigt bliver varmeudgiften på godt 8.000 kroner i døgnet for de 50 telte, siger chefen for Beredskabscentret i Næstved, Stig Hammershøj:

- Her i den kolde tid regner vi med, at det koster 165 kroner i døgnet at varme hvert af de 50 telte op. Det er naturligvis en høj pris, men det er hvad det koster her i den koldeste tid af året, siger han.

I en artikel i BT kritiserer formanden for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, teltlejrene. Blandt andet med henvisning til de høje varmeudgifter.

Man fyrer jo for gråspurvene

- Det lyder som mange penge at bruge på at indkvartere ganske få asylansøgere, og det understreger, at teltlejrene er ren symbolpolitik. Kroner og ører er helt lige ligegyldige i denne sammenhæng. Man fyrer jo for gråspurvene, siger Anders Ladekarl til BT.

Her til morgen bliver de værnepligtige på Beredskabscentrets kaserne i Næstved kaldt sammen for at blive informeret om, at de skal i gang med at sætte de to teltlejre til i alt 400 mandlige asylansøgere op. - Vi lægger paller ud på vores fodboldbaner så der er fast underlag til teltene, siger Stig Hammershøj. Teltlejrene bliver adskilt fra det område på kasernen, hvor de værnepligtige og civile opholder sig med hegn. Udover teltlejrene bor 190 asylsøgere allerede i undervisningslokaler og andre steder på kaserneområdet i Næstved.

Facebook
Twitter