Fødegangen er kommet på Facebook

Indenfor fem timer kan gravide vente svar fra "Stine Jordemoder", hvis de er tilknyttet Nykøbing Falster Sygehus.

- De dårlige historier florerer på nettet, og så bliver mange kvinder bekymrede. Vi giver valide svar og skaber tryghed, siger "Stine Jordemoder", der i virkeligheden hedder Stine Kristiansen. (Foto: Lis Vibeke Læsøe Olsen - DR Sjælland © (c) DR)

På fødegangen i Nykøbing Falster kommer sygehuset de vordende mødre i møde ved at tilbyde konsultation på Facebook.

Udover de aftalte konsultationer, hvor gravide møder jordemoderen ansigt til ansigt, så kan vordende mødre stille spørgsmål og berette om deres bekymringer på fødegangens lukkede profil på Facebook. Svaret falder altid indenfor fem timer.

Bag profilen "Stine Jordemoder" står Stine Kristiansen, der dagligt tjekker ind på fødegangens Facebook og svarer på spørgsmål. Hun mener, at det giver god mening at være på de sociale medier.

- Vi lever i et digitalt samfund, så vi bliver nødt til at gå med på moden og følge kvinderne og familierne, hvor de er. Vi giver dem mulighed for at kontakte os, også udenfor åbningstiden, forklarer hun.

Det kan skabe utryghed, at mange i dag selv søger informationer på nettet.

- Den normale fødsel er blevet lidt et tabu at snakke om. De dårlige historier florerer derfor på nettet, og så bliver mange kvinder bekymrede. Vi giver valide svar og skaber tryghed, siger Stine Kristiansen.

Profilen ”Stine Jordemoder” har lige nu omkring 900 følgere, heriblandt også mænd og kommende bedsteforældre. Seneste opslag fra jordemoderen nåede ud til mere end 5.000 mennesker, så Stine Kristiansen mener, at 20 minutters Facebook-dialog om ugen er givet godt ud.

- Vi hjælper kvinderne bedre i dag end før, fastslår hun.

Jordemoderforeningen bakker op om initiativet.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.