Fødevareproducent: Danske varer garanterer for kvaliteten

Fødevareminister Dan Jørgensen opfordrer i dag danskerne til at købe danske ingredienser, når de laver mad. Han får opbakning af lokale fødevareproducenter.

Susanne Hovmand-Simonsen, godsejer på Knuthenlund på Lolland, producerer mejeriprodukter til de danske fødevarebutikker. (Foto: Asger Ellekrog © DR)

Køb dansk!

Sådan lyder opfordringen i dag fra fødevareminister Dan Jørgensen (S), når danskerne slår skeen i gryderne og laver mad.

I forhold til udenlandske fødevarer er de danske produkter både sundere og fremstillet med bedre dyrevelfærd, siger ministeren ifølge Berlingske.

Den betragtning er Susanne Hovmand-Simonsen, der er landmand og godsejer på Knuthenlund på Lolland, enig i. I løbet af de sidste år har hun omdannet godset til et økologisk mejeri i topklasse.

- I Danmark ved vi, hvor produkterne kommer fra. Forbrugerne har stor sikkerhed for deres varer, fordi vi skal producere under en række krav og vilkår i fødevarelovgivningen, siger Susanne Hovmand-Simonsen.

Danskerne skal selv bestemme

I løbet af sommeren har Dan Jørgensen været i vælten flere gange i forhold til danskernes madvaner.

Han mener, at befolkningen spiser for meget usund mad, at de skal væk fra tv'et og nu også skal lave retter bestående af danske ingredienser.

Fødevareministerens politiske kolleger på modsatte fløj, Venstre og De Konservative, er dog ikke så begejstrede for fødevareministerens seneste opfordring:

- Danske fødevarer er rigtig gode og af meget høj kvalitet. Men det ændrer ikke på, at det ikke er politikernes opgave at blande sig i, hvilke varer danskerne køber eller spiser, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til Berlingske.

Politikkerne skal blande sig

På Lolland ser Susanne Hovmand-Simonsen dog ingen grund til, at politikerne skal holde sig tilbage, når det gælder gode råd og opfordringer til danskerne.

- Når man køber dansk, er der en garanti for, at maden er produceret under gode forhold. Det er ikke altid let at gennemskue de udenlandske fødevarer, fordi rigtig mange ting ikke fremgår af emballagen, siger hun.