Første statslige medarbejdere har købt hus i Nykøbing Falster

- Et stærkt signal om vækst og udvikling, siger Guldborgsunds borgmester.

Guldborgsunds borgmester, John Brædder, glæder sig over, at en del af Erhvervsstyrelsens medarbejdere har valgt at flytte med til Falster. (© colourbox)

Der er allerede gang i flyttekasserne i Guldborgsund Kommune.

De fleste steder går udflytningen af statslige arbejdspladser først i gang i 2017, men allerede nu flytter Erhvervsstyrelsen og Slots- og Kulturstyrelsen i 86 medarbejdere til Nykøbing Falster.

- De første tre familier har allerede købt hus i Nykøbing Falster og har bedt om at blive overflyttet hurtigst muligt, siger borgmester i Guldborgsund John Brædder.

Han glæder sig især over signalværdien i regeringens program "Danmark i balance".

- Det er et stærkt signal om vækst og udvikling 120 kilometer syd for København, og det betyder også rigtig meget, når vi skal lokke det private erhvervsliv til Lolland-Falster, at regeringen prioriterer netop vores område, siger borgmesteren.

Erhvervsstyrelsen oplyser, at de nye lokaler i Nykøbing Falster allerede er på plads, og at de medarbejdere der ønsker at flytte hurtigt, forventes at rokere til Nykøbing Falster efter sommerferien.

Også Ringsted og Slagelse vil snart nyde godt af den statslige udflytning.

Havarikommisionen for Civil Luftfart og Jernbane forventer at flytte til Ringsted senere i år, mens Slagelse forventer at få dele af Miljøstyrelsen og dele af Arbejdstilsynet til byen 1. januar 2017.

I alt flytter omkring 1300 statslige jobs fra hovedstadsområdet til andre dele af Sjælland og Sydhavsøerne.