Folkeskole starter linje for elever med kunsttalent

Ansøgning, udtalelser, dokumentation, CV og samtale. Eleverne skal mene det alvorligt, hvis de vil have en plads i ny kunsttalentklasse.

Leder på Skælskør Skole, Henrik Meyer, åbner til sommer en linje for elever med særlige kunstneriske evner. (Foto: Maja Normann @ DR © dr)

En særlig klasse for kunsttalenter ser til sommer dagens lys i Vestsjælland. Det er Skælskør Skole i Slagelse Kommune, der introducerer talentklassen for elever med særlige evner indenfor kunst og design, sang og musik eller teater og scenekunst.

Og der er lagt op til en benhård vurdering af de børn, der fra 7. klasse gerne vil gå på linjen skoletiden ud.

- Det er ikke sådan en X Factor-ting, hvor man bare kommer og stiller sig op og synger eller hvad man nu kan, forklarer skoleleder Henrik Meyer.

Skolen lægger nemlig vægt på substans, og det skal være tydeligt, at eleverne har arbejdet med tingene. Derfor er ansøgningsproceduren også meget ”voksen”. Man skal skrive en ansøgning med udtalelser og CV. Samt vedlægge dokumentation for det man kan eller har arbejdet med, for så at slutte med en samtale.

- Samtalen er afgørende. Her er skolen med, samt en ekspert. Det kan være teatermanden, musikeren eller kunsthåndværkeren, som vurderer, om der er vilje nok bag. For man skal kunne holde i tre år. Det er ikke et "quick fix", forklarer skolelederen, som også tager forældrenes opbakning med i sin vurdering af eleven.

Det vigtigste er dog lysten og evnen til at bide sig fast og bruge mange timer på det. At være vedholdende, begå fejl og at kunne komme op på hesten igen, tilføjer Henrik Meyer.

Og der er mange lokale kunstnere lige i nabolaget.

- Vi har et stærkt miljø tæt på og omkring byen. Her er mange kunsthåndværkere - også internationale. Vi har en musikskole placeret på skolen, med udøvende musikere som undervisere. Og så hare vi Borreby Teater, som kan supervisere med undervisere, forklarer skoleleder Henrik Meyer.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.