Forbud mod nøgne børn i Knuthenborg Safaripark skaber debat på Facebook

Skiltet fortæller, at børn skal have badetøj på, når de leger og bader i legelandet, men det undrer en gæst.

Her er billedet, der i tirsdags blev lagt ud på Knuthenborg Safariparks Facebook-side. (Foto: Billede fra Facebook. © Billede fra Facebook.)

Et skilt i Knuthenborg Safaripark bliver ihærdigt diskuteret på sociale medier i øjeblikket. Det gør det, fordi en af parkens gæster lagde et billede på Knuthenborgs Facebook-profil, hvor man ser et skilt med teksten: "Vis hensyn! Børn leger og bader ikke uden tøj på".

Opfordringen til ikke at bade og lege uden tøj på står i legelandet Limpopoland. Det hed tidligere Småland.

På Facebook ville gæsten gerne have svar på, hvem børnene egentlig skal tage hensyn til, når de tager badetøj på?

Opslaget er blevet fjernet igen. (Foto: Billede fra Facebook. © Billede fra Facebook.)

Skiltet er der af hygiejnemæssige årsager

Til P4 Sjælland forklarer Knuthenborgs direktør, Christoffer Knuth, hvorfor skiltet står der.

- Da vi satte skiltet op for tre år siden, var det fordi, nogle klagede over, at børnene badede nøgne, der hvor de sad og spiste. Og så tænkte vi, at det var en god pointe også af hensyn til hygiejnen, for hvis der er nogen, der mere end tisser på vandlegepladsen, så er det svært at få op.

https://www.facebook.com/Knuthenborg/posts/1058322910847366

Interessen for skiltet kommer bag på direktøren

Netop fordi skiltet har stået i tre år - uden nogen form for klager før nu - så er Christoffer Knuth noget overrasket over den pludselig interesse for det ellers uskyldige skilt.

- Der står jo bare, at man skal have badetøj på. Og så er der nogen, der mener, at man skulle have skrevet ”… for hvis du ikke har badetøj på, så kan du komme til at …” altså en eller anden lang historie, siger han til P4 Sjælland og fortsætter:

- Man kunne selvfølgelig godt lave et fire kilometer langt skilt, hvor der stod alle de forhold, der kunne gøre sig gældende, hvis man ikke havde badetøj på. Men jeg synes, at det bliver lidt underholdende tilsidst.

Skiltet kan ændres men budskabet bliver

Knuthenborg Safaripark er åbne for at ændre skiltet, og der er allerede kommet flere gode bud på en ny tekst på parkens Facebook-side, hvor de fleste brugere bakker op om skiltet.

https://www.facebook.com/Knuthenborg/posts/1058324070847250

Og der bliver da heller ikke lavet om på reglerne i legelandet.

- Vi vil ikke ændre, at man skal have badetøj på. Det skal man. Men vi vil da gerne ændre skiltet, hvis der er nogen, der bliver kede af det, siger Christoffer Knuth.

https://www.facebook.com/Knuthenborg/posts/1058279327518391