Forsømt cirkustiger fra Spanien får luksusliv på Lolland

Knuthenborg Safaripark åbner i dag Europas største tigeranlæg for pensionerede cirkustigere

Lange dage i et lille bur og ture i manegen til ære for publikum er fortid for tigeren Keni.

Efter et langt liv som cirkustiger i Spanien har den sibiriske han-tiger nemlig for første gang sat poterne i sit nye hjem i Knuthenborg Safaripark.

Det er Dyrenes Beskyttelse, der har fundet frem til ham, og sikret at han nu skal leve sit liv i den lollandske tigerskov.

Her venter der ham et mere roligt liv, under nogle bedre forhold end det, han har været vant til, fortæller Anne Sofie Meilvang, der er biolog ved Dyrenes Beskyttelse.

- Han er vokset op i et møgbeskidt bur, hvor han intet havde at lave, han lå sådan set bare i sit eget møg. Nu kan han gå rundt ude i en skov og nyde solen, duftene og gøre lige hvad han har lyst til, siger hun.

Et friere liv

Den 17-årige tiger er den første pensionerede cirkustiger, der flytter ind i parken, men planen er, at der løbende skal komme flere.

For i Knuthenborg har de muligheden for at give tigerne et godt og værdigt otium, der er på deres præmisser, mener direktør i parken Christoffer Knuth.

- Hvis de vil trække sig væk og ikke har lyst til at blive set på, så kan de gå langt væk og gemme sig, siger han.

For med anlæggets 60.000 kvadratmeter er der rigeligt plads til at lege og gemme sig på, hvilket giver Keni et helt nyt liv sammenlignet med det lille cirkusbur, han havde tidligere:

-Nu skal den bare være tiger. Den kommer til at være i det her kæmpe, store område, hvor den skal have et mere naturligt liv, siger Christoffer Knuth.

Den ægte natur er for barsk

Tigernes liv bag et hegn kan virke som en dårlig løsning sammenlignet med livet i den vilde natur.

Men Keni og de fremtidige tigere, som Knuthenborg Safaripark skal modtage, er alle opvokset i cirkus eller fangenskab.

Derfor er Knuthenborg Safaripark det tætteste de kan komme på et naturligt liv, fortæller Anne Sofie Meilvang, der er biolog ved Dyrenes Beskyttelse.

- Keni er en ældre herre, der har levet hele sit liv i fangenskab, og derfor har han ikke udviklet naturlige overlevelsesinstinkter. Han ved ikke hvordan man klarer sig i naturen, siger hun.

Som gæst vil man kunne se Keni og de fire andre tigere, der i forvejen har boet i parken, ved at gå på en 200 meter lang board-walk med udsigt over tigerskoven.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk