Fotovogne kan dræne politistyrken

Flere politikere frygter, at for mange unge politifolk kommer til sidde i de nye fotovogne. De foreslår, at opgaven skal kunne løses af andre faggrupper.

Langt flere politifolk skal fra næste måned sidde i en fotovogn og fotografere fartsyndere. (Foto: © Signe Vestergaard- DR Syd)

Langt flere politifolk skal fra næste måned sidde i en fotovogn og fotografere fartsyndere.

100 fotovogne skal ud på landevejene - mod 25 i dag - og det kan i værste fald dræne politistyrken for mange gode kræfter, der ellers kunne løse vanskeligere politiopgaver. Det mener flere politikere.

En af dem er Venstremanden Karsten Nonbo:

- Jeg kan frygte, at det kan blive svært at bemande vognene. Og jeg er bekymret for, om man sætter fuldt befarne politifolk, der har en skarp uddannelse, til at sidde der. Det vil være synd, synes jeg.

Ældre betjente kan betjene vognene

Karsten Nonbo (V) foreslår, at ældre og skadede politifolk bemander nogle af vognene, men at kontorfolk - efter en kort oplæring - også skal kunne sidde og blitze bilister:

- Man sidder jo reelt bare og kigger på et automatisk fotoapparat.

Formanden for Folketingets retsudvalg, SF´eren Karina Lorentzen, mener også, at bemandingen kan blive et problem.

- Det vil være tåbeligt at lade unge friske politifolk bemande de her fotovogne, siger hun til DR Sjælland.

Nedslidte fængselsbetjente kan bemande vognene

Hun foreslår, at fotovognene bliver bemandet med nedslidte politifolk eller fængselsbetjente, der på den måde kan få forlænget arbejdslivet.

- Det er ikke fordi, jeg ikke anerkender, at man skal have en politifaglig viden i disse vogne. Men man skal først og fremmest kigge mod nedslidte betjente eller fængselsbetjente, der kunne have brug for et mindre nedslidende job, så de får en god afslutning på deres arbejdsliv, siger Karina Lorentzen.