Fra i morgen kan du ikke fyres for din alder

Man må ikke diskriminere på grund af køn, race, religion eller udseende. Og fra i nat, når vi går ind i 2016, heller ikke alder.

Indtil nu har det været lovligt for en arbejdsgiver, at skrive på kontrakten, at man bliver opsagt, når man fylder 70. (© colourbox)

Når klokken slår 12 i aften, så kan du ikke længere blive fyret for at fylde år.

Fra 2016 træder en ny lov nemlig i kraft, der gør det ulovligt at skrive i ansættelseskontrakten, at den udløber når du fylder 70.

Det har ellers været standard, siger advokat Steen Marslew fra Advodan i Holbæk.

- Det er faktisk meget udbredt, at skrive ind i kontrakter, at når man bliver 70, så skal man stoppe. Men per 1. januar falder den regel væk, så der ikke er nogen øvre grænse for, hvornår man skal stoppe som ansat, siger han.

Lovændringen møder ros hos Ældresagen, der mener, det skal komme an på en individuel vurdering, hvorvidt alderen står i vejen for at blive ved med at arbejde.

- Alderen skal ikke være bestemmende for hvornår man stopper med at arbejde. Det er personen og kvalifikationerne, der afgør, om man skal have et job eller ej, siger souschef i Ældresagen, Jens Højgaard.

Hos Ældresagen anslår de, at omkring 1.200 personer årligt er faldet for 70-års reglen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.