Frifindes for trussel og skub mod betjent

Det var ulovligt, da politiet opsøgte en temperamentsfuld mand i Odsherred, siger Østre Landsret.

En særdeles temperamentfuld herre fra Odsherred slipper for straf på trods af trusler og skub mod Politiet. (Foto: Martin Sonne-Schmidt © 112-NORD.DK)

En politiassistent var på gyngende grund, da han troppede op hjemme hos en mand i Odsherred for at overrække ham beskeden om, at han skulle i retten.

Det var ikke en lovlig handling, fastslår Østre Landsret, og derfor frifindes beboeren for at have truet politiassistenten og for at have givet ham et skulderskub.

Den 48-årige mand på ejendommen i Østre Højby blev stiktosset, da han sidste sommer så politiet dukke op med den såkaldte forkyndelse.

Allerede to måneder forinden havde han fået beskeden af politiet.

Da betjenten spurgte ham, om han truede ham, skal han have skubbet ham og svaret "ja, det gør jeg din svans."

Retten i Holbæk mente, at dette var en trussel om vold. Nu er Østre Landsret efter indsigelse fra den 48-åriges forsvarer nået frem til det modsatte resultat.

Det var en fejl, at politiet rykkede ud til 48-årige, mener landsretten, der også er med på, at betjenten var i god tro.

Men alligevel er det "betænkeligt at antage", at det var en lovlig tjenestehandling, skriver landsdommerne.

Og når betjenten foretager en ulovlig handling, kan borgeren ikke straffes. Straffelovens paragraf drejer sig nemlig om vold og trusler mod en, der fortager en lovlig tjenestehandling.

Derfor nedsættes straffen til den 48-årige fra fængsel i 40 dage til 10 dage.

Ved dommen er han samtidig fundet skyldig i at have overtrådt en anden paragraf ved med andre ord at have hånet betjenten og dennes kollega.

Desuden kastede han grus på politibilen og slog på den med en spade. Endelig har han for fire år siden kørt for stærkt et par gange.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk