Frivillige sørger for 25 gange mindre affald på Vig Festival

På Vig Festival i Nordvestsjælland genbruger de i dag markant mere.

På Vig Festival arbejder de frivillige fra morgen til aften med at samle og sortere affald. Festivalen afholdes fra den 11. - 13. juli. (Foto: Johanna Maj Varming © (c) DR)

For seks år siden stod Vig Festival med 50 ton blandet affald, da festivalen var forbi.

Siden er der blevet arbejdet intensivt for at sortere affaldet, og det har betydet, at man nu er nede på kun at have to ton blandet affald, når festivalen er forbi.

Det var håbet om at kunne markedsføre sig som en grøn festival, der fik folkene bag til at sortere, fortæller formand for Vig Festival Ole Larsen.

- Vi traf dengang et valg om, at vi gerne ville være lidt anderledes end andre festivaler, og derfor besluttede vi, at vi gerne ville brande os som en grøn festival, siger han.

Frivillige samler sammen

I år arbejder et frivilligt affaldsteam alle festivaldagene fra tidlig morgen til sen aften med at sende pap, dåseøl og plastikflasker de rigtige steder hen.

Det er også dem, der kører rundt på festivalpladsen og samler affald, før det bliver sorteret på festivalens egen affaldscentral. En stor del af affaldet kan genbruges, siger Willi Gustafsson, der er teamchef for affaldssorteringen på festivalen.

- Vi går meget op i at genbruge jern og glas, og så sorterer vi ellers resten af de ting, vi får ind, siger han.

  • På festivalpladsen har man sat piktogrammer på skraldespandene, så gæsterne kan se, hvordan de skal sortere. (Foto: Johanna Maj Varming © (c) DR)
  • Festivalens affald bliver sorteret på pladsens egen affaldsstation. (Foto: Johanna Maj Varming © (c) DR)
  • Affaldet bliver sorteret i forskellige beholdere. (Foto: Johanna Maj Varming © (c) DR)
1 / 3

Affaldssorteringen smitter også af på gæsterne. Som noget nyt i år har festivalen sat billeder op af, hvad festivalgæsterne må komme i de forskellige skraldespande, og det generer ikke at skulle sortere.

Det mener Ken Alring, som er kommet på Vig Festival i 19 år.

- Det er kun sund fornuft. Der er ikke noget negativt at sige om det, siger han.

Facebook
Twitter