Gerts ansatte tog stoffer: Sendte en misbrugsekspert i stedet for en fyreseddel

Direktøren Gert Daar vil have, at der bliver talt om problemet med stoffer på arbejdspladserne.

For et halvt år siden greb Gert Daar telefonen og inviterede en misbrugsekspert ud i sit stilladsfirma, Stillads Kompagniet.

Firmaet oplevede det problem, at nogle af de ansatte tog stoffer – særligt kokain.

- Der var et sjak, der blev taget i at sidde og sove i lastbilen et par gange, så jeg kaldte dem til samtale og spurgte dem direkte, om de havde problemer med stoffer, fortæller direktøren i Stillads Kompagniet, Gert Daar.

- Der blev helt stille, og så sagde de, at det gjorde de i weekenderne. Det kom bag på mig, for det var nogle mennesker, jeg ikke havde regnet med tog stoffer, fortæller han.

Gert Daar oplevede også at have lånt en medarbejder penge til en bil. Penge, som han senere fandt ud af, var brugt til at afbetale en narkogæld.

Droppede fyreseddel

Hvor andre arbejdsgivere måske havde sendt medarbejderne en fyreseddel, fik episoderne i stedet Gert Daar til at kontakte en misbrugsekspert, som kom ud i firmaet og holdt oplæg for medarbejderne.

- Jeg synes i bund og grund, at jeg har nogle gode medarbejdere. Og dem vil jeg gerne holde på. Vi kan alle sammen komme ud i problemer, siger Gert Daar.

Og reaktionen fra medarbejderne på mødet med misbrugseksperten har også næsten udelukkende været positiv.

- Det har haft stor betydning for medarbejderne, at udfordringerne er kommet op til overfladen. Vi kan snakke om det nu. Det kunne vi ikke før, siger Jack Olsen, der er arbejder i Stillads Kompagniet.

Hans makker Poul Larsen supplerer.

- Sikkerheden på stilladset er alfa og omega. Hvis ikke du kan stole på, at din makker er ved sine fulde fem, så er du på røven. Eller hvis jeg ikke er ved mine fulde fem og taber et hegn ned i hovedet på ham, så dør han.

Intentionen med et besøg fra misbrugseksperten er, at de ansatte bliver opmærksomme på, at de også kan komme ud af problemet og få noget hjælp.

- Jeg ser som arbejdsgiver, at hvis folk kommer ud i sådan nogle problemer, så yder de heller ikke ligeså meget på arbejdet. I stedet render de rundt og er til fare for sig selv og andre. Vi arbejder oppe i højderne, og hvis de falder ned, så er der ikke noget at gøre. Jeg vil nødig være den, der ringer hjem til deres pårørende, siger Gert Daar.

Glad for at bryde tabuet

Medarbejder Poul Larsen mener også, at mødet med misbrugseksperten har gjort en forskel på arbejdspladsen.

- Det er skidegodt, at Gerttog det initiativ. Han har fjernet tabuet og den hvisken, der var i krogene. Han har givet os muligheden for at tage hånd omkring problemstillingerne i stedet for at blive dunket oven i hovedet med en spade.

Poul Larsen oplever også, at det er blevet lettere for kollegerne at tale internt om problemet med stoffer. Et problem, som han har mødt på flere byggepladser.

- Vi møder det ofte ude på arbejdspladserne, men nogle er bedre til at skjule det end andre, siger han.

Jack Olsen, Gert Daar og Poul Larsen er alle tilfredse med den åbne dialog om misbrug i firmaet, så det kan stoppes. (Foto: Anne Kathrine Steengaard © DR Sjælland)

Det skræmmer Gert Daar, at medarbejderne så let kan få fat i det hvide pulver.

- Mine medarbejdere fortæller, at det er lige så let som at gå til bageren og købe en basse.

’Kokain har erstattet alkohol’

Der findes ingen tal på, hvor udbredt kokain og andre euforiserende stoffer er på arbejdspladserne.

Misbrug på arbejdspladsen er nemlig ofte rigtig svært at opdage, fortæller overlæge i Stofrådgivningen og misbrugsekspert Henrik Rindom.

Det var ham, der holdte oplæg for medarbejderne i Stillads Kompagniet.

- Hvis personen sidder i et ret betroet job, er stresset og ikke har fået sovet, kan den her gruppe af borgere godt tage kokain. De tager ikke så meget, som hvis man sidder i et festligt lag. De tager kun i små doser, så de er lidt mere vågne, fortæller Henrik Rindom.

Han fortæller også, at det er svært at afgøre, hvor stort problemet med stoffer er, når der ikke findes nogle konkrete opgørelser.

- Alkohol næsten er kommet helt ud af arbejdsmarkedet, men i stedet er der kommet nogle stoffer ind som kokain, amfetamin og hash. Vi møder personer med et kokainforbrug i alle faggrupper, understreger Henrik Rindom.

Han vurderer, at en mulig løsning på problemet kan være, hvis arbejdspladserne har en fællestillidsmand med speciale i stoffer, som medarbejdere med et problem diskret kunne henvende sig til og få hjælp fra.

I et skriftligt svar fortæller Arbejdstilsynet til DR, at det ikke er deres oplevelse, at alkohol og stoffer er typiske problemer på byggepladsen.

Dertil skriver de.

- Arbejdsgiveren skal altid sikre, at de ansatte kan udføre arbejdet sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Det betyder blandt andet, at de ansatte ikke er påvirket af alkohol eller stoffer, så de kan være til fare for dem selv eller andre.

Facebook
Twitter