Glæde hos beboere: Sommerhusplaner droppet efter massiv protest

Det betaler sig at stå sammen og kæmpe imod planer, man er uenig i, erfarer beboere på Lolland. Nu slipper de for sommerhuse i baghaven.

Beboertalsmand Søren Larsen fra Blans og Reersnæs-området ved Bandholm på Nordlolland er en tilfreds mand i dag. I aftes fik han og de øvrige borgere i området lagt kommunens sommerhusplaner i graven. (Foto: PRIVATFOTO)

Omkring 100 lokale beboere troppede i aftes op til protestmøde, fordi de er utilfredse med Lolland Kommunes planer om at udlægge tre områder til byggeri af sommerhuse.

Et møde, der tog en yderst positiv drejning, fortæller talsmand beboerne Søren Larsen:

- Vi føler helt klart at vi er blevet hørt. Der var to rigtig dygtige planlæggere fra Lolland Kommune som fik øjnene op for, at man ikke kan lægge et sommerhusområde med fredede dyrearter. Og vi var faktisk meget positive over at de var så lydhøre.

Læs også

Beboere raser: Vi kunne lige så godt have købt hus ved Lalandia

Blandt de lokale politikere, der deltog i mødet var Venstremanden Henrik Høegh, der er viceborgmester og formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Lolland Kommune. Og han har nu taget kritikken til efterretning:

- På baggrund af den velforberedte og dominerende modstand, der var på mødet, er vi her til morgen blevet enige om at indstille til, at sommerhusområderne droppes.

Og det glæder beboerne, siger talsmand Søren Larsen:

- Jeg er simpelthen så glad for at politikerne har lyttet til vores ønske om at bevare naturen. Vi vil gerne udvikle vores unikke område, men ikke på bekostning af naturen.

Sommerhusplanerne blev sat i værk, efter at Planloven tidligere i år blev ændret som følge af en bred aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Ændringen betyder, at der kan lægges udviklingsområder og nye sommerhusområder inden for den såkaldte kystnærhedszone på tre kilometer.

Lolland Kommune vil da også fortsat arbejde på at få lov til at sælge sommerhusgrunde i et område tæt på Bandholm by, siger udvalgsformand Henrik Høegh.

- Der var positive reaktioner og ønske om udvikling fra repræsentanter fra Bandholm. Så det område omkring den gamle camp og Bandholm Vænge vil vi forsøge at fastholde. Men de øvrige dropper vi.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.