Glæde hos støtter til cannabis-fængslede

Manden bag en Facebook-gruppe til støtte for tre varetægtsfængslede for produktion og salg af medicinsk cannabis siger, at ny aftale giver håb.

I sidste uge mødte over 100 mennesker op foran Retten i Holbæk for at vise deres sympati med Claus Moffe Nielsen, hans hustru og en tredje, der har siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af oktober. De er sigtet for fremstilling og salg af medicinsk cannabis. (Foto: Sten Jørgensen © (c) DR)

Danskere med kræft, sclerose, rygmarvsskader og en række andre lidelser vil fra 2018 have nemmere adgang til cannabis-præparater.

For om lidt over et år træder en forsøgsordning med medicinsk cannabis i kraft.

Det vækker glæde blandt de folk, der følger og støtter Claus Moffe Nielsen, der sammen med sin hustru og en 27-årig mand på anden måned sidder varetægtsfængslet i arresten i Holbæk. De er sigtet for fremstilling og salg af medicinsk cannabis.

Mads Westen har oprettet gruppen Free Moffe, der tæller næsten 6.000 medlemmer på Facebook.

- Det giver da selvfølgelig et håb, at nu er de ved at lovliggøre det her, som de implicerede i sagen er fængslet på grund af. Det vækker selvfølgelig nogle stærke følelser hos folk, siger Mads Westen og uddyber:

- Folk er allerede begyndt at sige, at det bør selvfølgelig få dem løsladt.

Aftalen om det fireårige forsøg med medicinsk cannabis er kommet i stand via en bred aftale i Folketinget. Der skal laves et større forarbejde, før forsøget kan træde i kraft. Der er derfor lagt op til, at den medicinske cannabis kan ordineres af læger fra 2018.

Allerede i dag kan alle patientgrupper godt få udskrevet cannabismedicin med indholdsstoffer CBD og THC, hvis lægen tager det fulde ansvar.

Medicinen bliver produceret på Glostrup Apotek. Det er der flere end 200 patienter, der i øjeblikket er i behandling med. I alt har 20 til 30 læger udskrevet den form for cannabis-medicin, der har været på markedet siden 2015.

Man regner med, at den nye forsøgsordning vil omfatte 1.500 patienter.

Facebook
Twitter