Golfklubber smeder mens jernet er varmt

Dansk Golf Union vil ride videre på succes-bølgen med det store professionelle golf-arrangement i Himmerland.

70 golfklubber over hele landet holder lørdag åbent hus for alle interesserede og lokker med "Det koster kun 500 kroner" at spille golf resten af sæsonen. (Foto: © DR Bornholm, DR)

Nu skal der smedes, mens jernet er varmt.

Dansk Golf Union vil ride videre på bølgen af succes, efter at have afholdt det professionelle golf-arrangement "Made in Denmark" i Himmerland i sidste uge.

Derfor holder 70 golfklubber over hele landet i morgen, lørdag, åbent hus for alle interesserede og lokker med  "Det koster kun 500 kroner" at spille golf resten af sæsonen.

 

Og der er også brug for at lokke.

Fra komet til en fjerdeplads

Fra at være kometen i Dansk Idræt Forbund og være Danmarks næststørste idrætsorganisation, da finanskrisen satte ind i 2008, er Dansk Golf Union nu dumpet ned på en fjerdeplads. Medlemstallet har dog holdt sig nogenlunde på 150.000, siger direktør i Dansk Golf Union, Morten Backhausen:

- Klubberne er kommet under økonomsk pres, fordi der ikke er golfspillere nok til de baner, der er.

Der blev bygget for mange golfbaner

Sagt med andre ord, blev der bygget for mange golfbaner i Danmark op til finanskrisen.

Der er 193 baner, og cirka. 150.000 golfspillere. Det giver ca. 800 spillere pr. klub, og ifølge Morten Backhausen ville det være perfekt, hvis man kom op på 900-950 spillere pr. klub.

De +60-årige bemander golfbanerne

- Og cirka syv procent af den danske befolkning over 65 er medlem af en golfklub, mens kun 1 procent af de 25-årige er medlem af en golfklub. Så vi arbejder på at skabe en mere jævn fordeling, siger direktør Morten Backhausen.

I Holbæk Golfklub mener klubmanager Jørgen Buur, at det er begyndt at gå den rigtige vej efter finanskrisen, der ramte golfen hårdere end andre idrætsgrene:

-  Under krisen var der mere tilbagegang end fremgang. Men nu, efter vores introduktion af fyraften-golf, intro-golf og åbent-hus-arrangementer,  så ligger folk mærke til os. Og det går altså den rigtige vej med medlemstallet, siger han.