Tema Grænsekontrol

Grænsekontrol i Rødbyhavn: Alle biler bliver tjekket

Den midlertidige danske grænsekontrol betyder, at alle biler allerede nu bliver tjekket, når de kører af færgen i Rødbyhavn.

Alle biler må ind til siden, så fører og passagerer kan vise pas eller anden id, når de kommer fra færgen i Rødbyhavn. (Foto: Thor Malthe Andersen)

Der var kort fra præsentation til handling, da statsminister Lars Løkke Rasmussen mandag meldte ud, at Danmark indfører midlertidig grænsekontrol.

Kort efter var ni betjente klar til at tjekke alle biler, der kører af færgen ved Rødbyhavn på Lolland. Det fortæller DR Sjællands udsendte reporter, Thor Malthe Andersen.

- Når man kommer til færgelejet og skal videre ind i Danmark, får man lov at holde i kø, så i alt ni uniformerede betjente kan se pas eller anden id på dem, der er i bilerne, fortæller han fra havnen.

- Det er alle, der bliver tjekket. Hvis der er tale om en varevogn, hvor man ikke kan se ind i bagagerummet, beder politiet om at få åbnet, så de kan tjekke, hvad der måtte gemme sig i bilen, fortæller Thor Malthe Andersen.

Alle biler bliver tjekket i den midlertidige grænsekontrol i Rødbyhavn. Hvis politiet ikke kan se ind i bagagerummet, skal bilen åbnes.


Den danske grænsekontrol er et direkte resultat af, at Sverige i dag har indført kontrol ved sine grænser. Kontrollen skal i første omgang vare i 10 dage, men kan forlænges til 20 dage.

- Det er et stort skridt, og det skal naturligvis ses på baggrund af den alvorlige migrations- og flygtningekrise, som Europa står midt i. Den nok største og mest komplicerede krise, vi endnu har set i dette århundrede, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde tidligere i dag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.