Gruset flyver af tennisbanerne: Flere foreninger er skuffede over sportsby til 363 millioner

Bekymringen er vokset hos flere idrætsforeninger i Holbæk Sportsby.

Egentlig skulle der stå en tribune til tilskuerne, men i stedet er pladsen tom og fyldt med planter, fortæller klubchef Carsten Højerslev fra den lokale tennisklub. (Foto: Casper Greve © (C) DR Sjælland)

Det er over en måned siden, at et af Skandinaviens største sportsanlæg, Holbæk Sportsby, blev indviet med rød snor, jubel og tale fra borgmesteren.

Alligevel er flere anlæg endnu ikke færdige, og begejstringen er falmet hos flere af de lokale idrætsforeninger.

Blandt andre er Holbæk Tennis og Padel Klub skuffede over deres nye tennisbaner, fordi der ikke er de lævolde rundt om banerne, som de mener var en del af aftalen.

- Vi så i foråret, at gruset bare blæste væk, så entreprenøren var nødt til at lægge meget ekstra grus på banerne, fordi der ikke er lagt kantsten rundt om banerne, siger klubchef Carsten Højerslev.

Har endnu ikke taget tennis- og atletikbane i brug

Derfor har foreningen kun taget deres padelbaner i brug, men spiller stadig tennis på banerne i deres gamle klub.

- Der har været en del småærgrelser over længere tid. Nogle af dem æder vi, men andre er vi nødt til at holde fast i. Her mangler der simpelthen noget, især på vores udendørsbaner, understreger Carsten Højerslev, der har flere tennisspillere i klubben, som spiller på højt plan.

Foreningen har aftalt et møde med Holbæk Kommune efter sommerferien, hvor foreningen håber, der kan findes en løsning.

Også formanden for atletikforeningen Fremad Holbæk, Rasmus Brandt Nielsen, bliver bekymret, når han besøger det ufærdige atletikstadion.

Blandt andet fordi underlaget til hammerkast foreløbigt er alt for ujævnt.

Hammerkastbanen er dækket af tidsler, hvilket bekymrer formanden for atletikforeningen Fremad Holbæk, Rasmus Brandt Nielsen. (Foto: Casper Greve © (C) DR Sjælland)

- Derudover mangler der også et hegn, der adskiller tilskuere og udøvere, specielt når der bliver løbet sprint. Og så har vi en vandspringsgrav på banen. Det er bare svært at få vand i den, når der ikke er trukket vand herud, siger han.

Derfor undrer det atletikklubben at komme ud til et stadion og se, at tingene langt fra er som forventet.

- Vi ser noget, som vi har fået at vide kan afleveres, men der er bare nogle ting, der slet ikke kan afleveres. Forhåbentlig kan vi få rettet det til, inden vi skal til at rykke herud, siger Rasmus Brandt Nielsen, der nu afventer en dato fra entreprenørerne for, hvornår anlægget kan stå færdigt.

- Det er lidt uforståeligt for mig, fordi det har været et langt forløb, hvor vi som klub har forsøgt at involvere os så meget som muligt. Atletik er en millimetersport, og anlægget skal kunne godkendes til konkurrencer af Dansk Atletikforening, når det er færdigt, siger han.

Direktør: Vi skal finde en løsning

Direktør for Holbæk Sportsby og bestyrelsesmedlem i Fonden Holbæk Sportsby Carsten Damgaard forsikrer, at der bliver arbejdet på løsninger til de ufærdiggjorte anlæg.

Han er ked af, at foreningerne er skuffede.

- Jeg kan godt forstå, at atletikforeningen Fremad Holbæk mener, at der er nogle ting, de er blevet lovet, som ikke helt er på plads endnu. Jeg kan godt følge, at de gerne vil have en afklaring på, hvornår det kommer på plads.

(Foto: Casper Greve © (C) DR Sjælland)

Dog understreger direktøren, at andre foreninger og gæsterne i svømmecenteret er ganske tilfredse med sportsbyens faciliteter.

- Det har også været alment kendt, at atletikstadionet ville være en anelse forsinket i forhold til åbningen af den øvrige sportsby, siger Carsten Damgaard.

I en sms understreger kultur- og fritidschef i Holbæk Kommune Brian Walquist, at der til august vil blive arbejdet på at finde løsninger, som alle parter forhåbentlig kan blive enige om.

Bøde på næsten ti millioner kroner

Anlæggene i Holbæk Sportsby skulle oprindeligt stå færdige 1. januar, men efter mange måneders forsinkelse blev det store sportsanlæg først indviet sidst i juni.

Forsinkelsen kommer til at koste sportsbyen dyrt.

I sidste uge fik Nordvestnyt en aktindsigt i en skrivelse, som Holbæk Kommune har sendt til bestyrelsen i Fonden Holbæk Sportsby.

Her lød kravet på 9.933.000 kroner i dagbøder, fordi idrætsfaciliteterne til sportsbyen ikke stod klar til tiden.

Hvornår de sidste idrætsforeninger kan tage deres nye anlæg i brug er endnu ikke på plads.