Gymnasieelev: Bilka pressede mig til at sige op efter debat

Mohamad Al Jawerheri følte sig presset til at droppe sit fritidsjob i Næstved efter debat på Facebook.

Gymnasieeleven fra Næstved blev fyret fra Bilka efter at have deltaget i debat på Facebook. (Foto: Ann Smed Madsen © DR Sjælland)

Den 17-årige gymnasieelev Mohamad Al Jawerheri blev fyret fra sit fritidsjob i Bilka i Næstved efter en debat på Facebook. Det fortæller Radio24syv.

Mohamad Al Jawerheri engagerede sig i debatten på den offentlige Facebook-gruppe "Ja til frihed - Nej til Islam". Debatten udviklede sig ifølge radioen til, at Mohamad Al Jawerheri blev kaldt terrorist-tilhænger og han modtog trusler i sin indbakke.

Kort efter blev han kaldt ind til sin chef i Bilka, som præsenterede ham for en opsigelseskontrakt.

- Min chef mente, at jeg havde stødt nogle personer på Facebook, og han vidste ikke, hvordan jeg ville håndtere det, hvis de samme personer kom på besøg i Bilka, men han havde ikke læst hele opslaget på Facebook, og det ville han heller ikke, siger Mohamad Al Jawerheri til Radio24syv.

Han tilføjer, at chefen i Bilka pressede ham til at skrive under på opsigelseskontrakten.

Underrettede PET

En af dem, der deltog i debatten på den offentlige Facebook-gruppe var Bjørn Larsen fra Vestenborg på Vestlolland.

Han fortæller til DR Sjælland, at den 17-årige gymnasie-elev opførte sig hånligt og truende i sine ytringer på Facebook:

- Flere gange skrev han: "Jeg har arbejde, jeg er dansker, I kan ikke få mig ud". Hver eneste gang han skrev noget, kom der fem-seks: "Ha, ha, ha. I får mig ikke ud, jeg er her og jeg bliver her".

Det fik Bjørn Larsen til at underrette Politiets Efterretningstjeneste.

- Jeg har sendt en forklaring ind, om at jeg føler han håner Danmark og han set med mine øjne kunne være i fare for at blive radikaliseret.

Ingen kommentarer om personalesager

Kommunikationschef Mads Hvidtved Grand fra Dansk Supermarked afviser overfor DR Sjælland, at kommentere den konkrete personalesag.

Han vil heller ikke tale principielt om, hvorvidt Bilkas medarbejdere har ytringsfrihed om forhold, der ikke vedrører deres arbejdsplads.

- Det er klart, at hvis det måtte forholde sig, som det er beskrevet, så er det ikke i tråd med, hvordan vi normalt gør tingene eller gerne vil gøre tingene i Bilka, siger han.

Facebook
Twitter