Gymnasieelever: Her er fremtidens kvindekampe

I fremtiden skal kvinderne bekæmpe kvindehandel og kæmpe for ligeløn, mener næste generation.

18-årige Johanne Vind og 19-årige Asger Trier Kjær fra Næstved Gymnasium har lavet en top fem over de kvindekamps-emner, som der i fremtiden skal kæmpes for. (Foto: Casper Dalsgaard Sander © DR Sjælland)

I mere end 100 år har 8. marts været lig med Kvindernes Internationale Kampdag, hvor man har sat fokus på kvinders stilling og rettigheder.

Selvom emner som juridisk ligestilling og kvindevalgret stadigvæk er aktuelle, så er det helt andre emner, som kvinderne skal kæmpe for, hvis man spørger den næste generation.

Gymnasieelev 19-årige Asger Trier Kjær mener, at prostitution og kvindehandel er et kæmpe problem lige nu.

- Vi har jo set eksempler på den "lykkelige luder", hvor der er nogen, der gerne vil være prostituerede. Jeg synes, det er synd, at den her branche bliver taburiseret. Det skaber nemlig den ulovlige kvindehandel, og derfor skal den branche have et løft, siger han

Men et af de gamle kampemner er stadigvæk aktuelt her i 2016. 18-årige Johanne Vind er også gymnasieelev, og hun peger på ligelønnen, som én af de ting, kvinderne i fremtiden skal kæmpe for. Hun tror ikke, at vi kan blive fuldstændig lige mennesker, hvis vi ikke er lige på arbejdsmarkedet.

- Når en kvinde og en mand udfører præcis det samme arbejde, så skal de selvfølgelig også have samme løn. Jeg håber ikke, at jeg får en lavere løn, når jeg kommer ud på arbejdsmarkedet, men vi er nødt til at tale om det, så det ikke bliver et problem, siger hun.

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag afholdes der i dag en række forskellige arrangementer landet over.

Gymnasieelevernes top fem over fremtidens vigtigste kvindekampe:

  • Kvindehandel
  • Prostitution
  • Fornægte voldtægt
  • Kvinderettigheder i den tredje verden
  • Ligeløn

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.