Gymnasielærere giver bud på ny reform

15 gymnasieansatte fra hele landet giver lige nu undervisningsministeren deres idéer til, hvordan den bedste gymnasiereform skal være.

En ny gymnasiereform er på vej. Undervisningsmininsteren mødes med gymnasieansatte i dag for at få input. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

15 gymnasieansatte fra hele landet skal i dag give undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) input til, hvordan fremtidens gymnasiereform skal se ud.

Ministeren har inviteret samtlige undervisere og ledere på gymnasieområdet til at deltage i et praktikerpanel, og ud af dem har man udvalgt 15.

De skal blandt andet komme med input til, hvordan en ny gymnasiereform skal løse udfordringen med, at et stigende antal unge vælger gymnasiet trods en svag faglig baggrund.

Pernille Kaltoft er en af dem, der skal give sit bud på det. Hun underviser til daglig på HTX på Slotshaven Gymnasium i Holbæk, som er et teknisk gymnasium.

Her arbejder de med en praktisk tilgang til de meget teoretiske fag:

- Det gør, at svage elever synes, at det er spændende og får lyst til at arbejde løs og dermed bliver bedre. De dygtige elever kan udfolde sig i projekterne. Derfor synes jeg, det er en model, der kan bredes ud over de andre gymnasieformer, siger hun.

Næste gang er det elevernes tur

Når de ansatte har givet deres bud til ministeren, kommer turen til gymnasieeleverne, som også er blevet inviteret til at komme med input.

Alle landets elever kan søge om at deltage indtil på torsdag. Herefter bliver der udvalgt 10-12 elever, som skal deltage i en lukket chat med ministeren og et telefonmøde.

Regeringen ventes at komme med sit udspil til en gymnasiereform i løbet af foråret.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.