Hjælp at hente til pressede konfirmand-forældre

Hvis du er enlig mor eller far til en konfirmand, kan det være svært at få råd til både fest og Blå Mandag. Men du kan stadig nå at få hjælp fra Børnesagen.

Enlige forsørgere, der ikke har råd til både fest, gaver og nyt tøj til konfirmanden, kan nu søge et konfirmationsstipendiat.

Gaver, fester, gæster, limousiner og en farverig Blå Mandag - sådan ser det i store træk ud, når der dækkes op til forårskonfirmation.

Men som enlig forsørger med begrænsede midler kan det være svært at leve op til de store forventninger og give sit barn en konfirmationsfest, der kan matche kammeraternes.

Derfor har Børnesagens Fællesråd oprettet et konfirmationsstipendiat, som kan søges af enlige forsørgere - med ansøgningsfrist netop i dag.

For det er alle børns ret at kunne fejre sin konfirmation ud over den kirkelige handling, mener fællesrådet.

- Forestil dig, at du møder op igen-igen i genbrugstøj eller noget, du har haft på før. Det er ikke værdigt til en konfirmationsdag, fortæller sekretariatschef i Børnesagens Fællesråd Inge Marie Nielsen.

- De familier, vi hører om, er meget beviste om, hvordan de kan skaffe sig billigere tøj og få råd til en lille fest og så give deres konfirmand muligheden for at være med til Blå Mandag, siger hun.

Der er ansøgningsfrist for konfirmationsstipendiatet klokken 23.59 i aften på Børnesagens Fællesråds hjemmeside.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.