Hjælpeorganisation deler 3000 computere ud til anbragte børn og unge

Det er svært at tage en uddannelse uden en computer. Derfor har Børnenes IT-Fond de seneste fem år delt over 3000 computere ud til anbragte børn og unge landet over.

Børnenes IT-Fond er oprettet for at sikre computere til anbragte børn, så de kan følge med i undervisningen (arkivfoto). (Foto: Knud Erik Christensen © KE Foto)

Når landets skoler på mandag atter byder velkommen til nye og gamle elever, så sidder der en hel del elever klar med en computer fra Børnenes IT-Fond, som blandt andre Børnehjælpsdagen står bag.

Børnehjælpsdagens IT-Fond har over de seneste fem år uddelt mere end 3.000 computere til anbragte børn og unge i Danmark i alderen 10-23 år.

Det er vigtigt, at børn og unge har deres egen computer, mener Ina Thorndahl, der er direktør i Børnehjælpsdagen.

- Det er det vigtigste redskab i opvæksten og ikke kun skolemæssig, men også generelt, fordi vi lever i en digital verden, siger hun.

Eksempelvis foregår al kommunikationen med det offentlige på nettet i dag, så her er en computer et essentielt redskab.

Læring er dog det helt centrale omdrejningspunkt for Børnenes IT-Fond, der blev etableret i juli 2011 af blandt andet Børnehjælpsdagen og Børnerådet.

Det skete samtidig med, at en national strategi for it i skolen blev vedtaget. Faktisk undrer det Ina Thorndahl, at det ikke er en kommunal opgave at sørge for, at anbragte børn har en computer.

- Anbragte har ret til nogle tilskud til naturlige fornødenheder, men når vi forudsætter, at vi har adgang til noget digitalt, så er vi også nødt til at sikre, at alle børn og unge kan begå sig digitalt, siger hun.

Børnehjælpsdagens IT-Fond uddeler computere tre gange om året. Der kommer dagligt cirka to ansøgninger om en gratis computer fra anbragte børn og unge.

Facebook
Twitter