Hjem-IS bringer fed is ud til syge og småtspisende

Kræftpatienter med lav appetit er blandt dem der har glæde af protein-flødeis.

Det lille ismejeri Skee-is har lavet en aftale med Hjem-IS om distribution af firmaets proteinis til underernærede og syge med dårlig appetit. (Foto: Morten Møbjerg Nielsen © DR)

Det lille Skee ismejeri fra Store Merløse har specialiseret sig i at lave en høj-protein flødeis til underernærede. Hidtil har de kun leveret den til sygehuse som eksempelvis Roskilde sygehus, hvor Johnna Bork er diætist og tilbyder den til blandt andet kræftpatienterne.

- Det handler for os om at finde produkter, der fylder lidt men har meget energi og protein i sig, og det har denne her is som et mellemmåltid, siger hun.

Johnna Bork har oplevet, at mange patienter har efterspurgt at kunne købe isen, når de bliver udskrevet fra hospitalet.

Hurtig levering til patienterne

Fremover kan patienterne nu få leveret isen, når de kommer hjem fra hospitalet. Fra midt i juni kører Hjem-IS bilerne nemlig ud med protein-is.

- Det er et nyt og specielt produkt, som er til syge patienter. Det skal have fuld fokus fra starten, så vi kan levere det hurtigt ud til patienterne. Derfor vælger vi at tage det ombord i bilerne som en bestillingsvare i første omgang, siger direktør for Hjem-IS Per Roth.

Derfor vil højproteinisen fra Skee ismejeri heller ikke figuerere på isbilernes skilte på bagsmækken, da den kun er i bilen, hvis den er forudbestilt.

Stor aftale for et lille ismejeri

For det lille ismejeri i Store Merløse er aftalen med Hjem-IS et stort gennembrud, siger indehaver Jørgen Nielsen.

- Vi har lige pludselig en landsdækkende distributionskanal til privatbrugere af ernæringspræparater, siger han.

Skee ismejeri er også på vej til at eksportere protein is til sygehuse i Sverige.

Facebook
Twitter