Holmegaard lever videre

Det kendte varemærke Holmegaard optræder atter i julehandelen. Glassene produceres i udlandet - imens er det gamle glasværk i Fensmark i frit forfald.

- I de sidste år af Holmegaards levetid i Fensmark var en stor del af glasfremstillingen allerede outsourcet til Tyrkiet og det er herfra vi får flere af de kendte glas fra Holmegaard, fortæller kommunikationsdirektør i Rosendahl, Charlotte Fly Andersen. (© Holmegaard Glasværk)

Julekatalogerne er på vej i postkassen og her kan man finde spritnye glas fra Holmegaard, der stoppede glasproduktionen i 2004 og siden uden held blev forsøgt genoplivet som oplevelsescenter i flere ombæringer.

Nye og gamle glas

Det er Rosendahl Design Group, der har overtaget rettighederne, til at fremstille nye såvel som gamle glas under varemærket Holmegaard. Designet er dansk, men fremstillingen foregår i Polen, Tjekkiet, Slovakiet og især i Tyrkiet.

- I de sidste år af Holmegaards levetid i Fensmark var en stor del af glasfremstillingen allerede outsourcet til Tyrkiet og det er herfra vi får flere af de kendte glas fra Holmegaard, fortæller kommunikationsdirektør i Rosendahl, Charlotte Fly Andersen.

Glasværk i frit forfald

I sidste uge blev resterne af inventaret fra det gamle glasværk i Fensmark købt af en jysk forretningsmand og tilbage står det gamle glasværk nu i åbentlys forfald. Og medmindre en privat investor slår til, får de mange bevaringsværdige bygninger lov til at smuldre væk, siger direktør på Næstved Museum, Palle Birk Hansen.

- Det er et problem ikke alene for Næstved, men for hele landet, hvis det gamle glasværk smuldrer væk. Vi kan kun være bekymrede, siger museumsdirektøren.

Facebook
Twitter