Hospice søgte beboere på Facebook: I dag bliver sidste plads optaget

Svanevig Hospice på Lolland havde så mange ledige pladser, at de valgte at efterlyse nye beboere på Facebook.

Efter et Facebook-opslag har Svanevig Hospice nu modtaget nye patienter. (Foto: Svanevig Hospice © Svanevig Hospice)

For en uge siden boede der kun nogen på halvdelen af de 14 værelser til døende patienter på Svanevig Hospice. Nu er næsten alle pladser optaget.

De mange nye patienter skyldes et noget usædvanligt Facebook-opslag fra hospicet, hvor man oplyste om, hvordan man kommer på hospice.

I mere end en måned havde man nemlig haft svært ved at få patienter, siger Birgitte Bülow, der er hospicechef på Svanevig Hospice.

- Vi havde haft kontakt med de sygehusafdelinger, vi normalt samarbejder med, og vi tænkte, at patienterne måtte da være derude, så vi måtte prøve at nå dem på en anden måde, siger hun.

Ifølge Hospice Forum Danmark er det ret usædvanligt, at et hospice har så svært ved at få patienter til stuerne, og Birgitte Bülow har heller ikke noget entydigt svar på, hvorfor så mange værelser har stået tomme.

- Vi har gættet og gættet, og vi tror simpelthen ikke, at informationerne, om hvornår man kan komme på hospice, er nået ud til de patienter, der kunne have brug for det, siger hun.

Efter opslaget fik man hurtigt fem nye patienter, og i dag bliver den sidste plads fyldt op.

En af dem, der kan anbefale Svanevig Hospice, er Marc Borgen-Nielsen. Hans far boede her, inden han sidste år døde af kræft.

- Vi oplevede nogle mennesker, der var så kompetente og dygtige, og som kunne skabe tryghed for min far, og det gav en ro i maven, siger han.

Marc Borgen-Nielsens far døde sidste år af kræft. Inden boede han på Svanevig Hospice, der i sidste uge søgte nye beboere på Facebook. (Foto: Gustav Juul © DR Sjælland)

Farens ophold på hospice gjorde også en stor forskel for Marc.

- Jeg kan huske, at min far sendte et billede til mig, at han snart skulle i jacuzzi, og han havde et smil på læberne, som jeg ikke havde set i et år, og den glæde jeg fik i maven, da jeg så hans smil, betød alt. Det gjorde bare så meget at se, at han kunne smile igen, siger han.

- Det lyder måske makabert at sige, men det var en glæde at være dernede, fordi det gav os noget tid sammen, som vi ikke havde haft længe.

Efter opholdet på Svanevig Hospice fik Marcs far lov til at komme hjem, hvor han døde omgivet af sin familie.

Facebook
Twitter