Idéer modtages til integration af flygtninge

Debatmøde i Nakskov skal give forslag til flygtningebeskæftigelse.

Debatmøde i Nakskov skal hjælpe flygtninge ind i de private virksomheder. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Nu skal de private virksomheder ud af busken og komme med forslag til, hvordan de kan invitere flygtninge inden for på arbejdspladsen.

Det er dagsordenen for et debatmøde som Det Radikale Venstre onsdag aften holder på Nordic Sugar i Nakskov.

- Hvis vi får flygtningene integreret på arbejdsmarkedet bredt, så får vi også integrationen til at lykkes meget bedre, siger formanden for Det Radikale Venstre på Lolland-Falster, Jes Larsen.

Hos møbelproducenten Softline A/S i Maribo er de allerede godt i gang. Her har de nemlig ansat seks flygtninge, skriver Folketidende.

Sidste forår, mens debatten kørte om at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet, havde virksomheden brug for ekstra arbejdskraft.

- Vi valgte derfor at høre jobcentret, om de havde nogle flygtninge, der kunne hjælpe med at løse den opgave, fortæller direktør for Softline A/S Finn H. Sørensen til DR Sjælland.

Firmaet havde i forvejen en syrisk flygtning ansat.

- Vi havde gode erfaringer med ham, så vi syntes det var oplagt at være med til at hjælpe med den integration, der skal til, for at flygtninge falder godt til i Danmark, siger Finn H. Sørensen.

- Vi eksporterer meget til hele verden. Nu får vi mennesker fra den store verden ind i vores virksomhed. De kommer med et andet syn på livet og har prøvet nogle andre ting, end vi har, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på sjaelland@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.